Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina slabo počutje

slabo počutje

Pozdravljeni,

stara sem 32 let in ze dlje casa se slabo pocutim. Utrip srca je vecino casa okoli 90, pritisk normalen. Pri pregledu krvi je zdravnik ugotovil, da sem slabokrvna in mi predpisal tablete z zelezom. Velikokrat cutim bolecine v levem delu prs, ramenu in v levi roki, vcasih imam nekoliko odrevenelo levo nogo. Vcasih me tudi nekoliko dusi, noge imam tezke. Zdravnik mi je naredil tudi EKG in ugotovil, da je vse v redu. Moje tezave pripisuje predvsem stresu, mene pa predvsem zanima, ali bi mogla na dodatne preiskave.
Hvala

Spoštovani!

1. najprej je potrebno izboljšati vašo kri. Če tudi sedaj hemoglobin ni nižji od 100, potem to zagotovo ni vzrok vašega slabega počutje. Potem tudi utrip 90 ni posledica slabokrvnosti.
2. Stres ni bolezen, lahko samo poruši duševno ravnotežje. Opisani znaki kažejo na telesne znake duševnih motenj in so lahko posledica ali tesnobe (anksioznosti) ali depresije ali fobije. Potreben je en soliden pogovor o tem, da bi se razvozlalo, za kaj gre.
3. Utrip 90 na minuto bi sicer bil lahko posledica hude slabokrvnosti (hemoglobin nižji od 80) ali če se pojavlja občasno znak tesnobe, vendar bi bilo smotrno v bližnji prihodnosti preveriti ščitnične hormone. Lahko bi šlo za hipertirozo – pretirano delovanje ščitnice (razdražljivost, topla suha koža, neprijetno počutje na toplem, hitra utrudljivost). Znaki so na moč podobni depresiji, zato je potrebno preveriti oboje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close