Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina slabi nohti

slabi nohti

Lep pozdrav! Imam en velik problem glede nohtov. Imam zelo slabe nohte, ki se mi zelo cepijo. Včasih se mi odlušči kar cela zgornja povrhnjica. Ali pa imam že zelo načete. Uporabila sem že vrsto različnih krem, utrjevalcev za nohte in nič ne pomaga. Zanima me kaj naj storim da bi se mi vsaj malo popravili in zrasli na malo daljšo dolžino. Kako hitro rastejo nohti? Kaj vse vpliva na njihovo kakovost?
Že vnaprej hvala za odgovor!

Spoštovani!

Slabi nohti so lahko posledica pomajkanja rudninskih snovi ali vitaminov, kar je pri zdravih odraslih malo verjetno. Pogosteje je vzrok njihova iztrošenost: uporaba močnih čistil, topil, odstranjevalcev laka ipd. Tako kot kožo jih je potrebno mazati s hranilnimi kremami, za nekaj časa se odreči dolgim nohtom in jih zaščititi s prozornim lakom za nohte.

Bolj podrobno pa vam lahko pomaga vaš zdravnik ali dermatolog ob pregledu vaših nohtov in pogovoru o spremljajočih bolezni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!
Imam eno krajše vprašanje. Ali mi lahko svetujete kaj bi lahko bilo narobe če me že 6 dni boli želodec.Poskusila sem že (raznimi čaji,tabletami kot so gastal, rupurut..) z vsem mogočim a bolečina enostavno ne mine. Prosim, če mi lahko kako pomagate:

New Report

Close