Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Slabi jetrni testi

Slabi jetrni testi

Spoštovani!

Zanima me, čemu bi lahko pripisali slabe jetrne teste, pri moškem starem malo čez 50 let? Celotni hemogram je bp.
Sprašujem za svojega očeta….Na pregled k zdravniku je šel zaradi občasnega občutka slabosti, o kakšnih posebnih bolečinah ne toži, ima pa kožo bolj rumenkasto, vendar že kar nekaj let, kdaj pride bolj do izraza, kdaj pa malo manj. Naj povem, da je bil dve leti nazaj na pregledu (managerski pregled), pa so mu že takrat rekli, da ima malo zamaščena jetra, vsi izvidi so bili takrat ok. Se je pa ravno tako dve leti nazaj zdravil zaradi rane na želodcu. Letošnji izvid gastroskopije je bp. Ima pa že več let putiko, vendar napade zaenkrat uspešno preprečuje s prehrano, sem ter tja ga po par dni zvije kakšen sklep, običajno gležnji.
Skrbi pa me zato, ker ne pije alkohola, razen kozarček vina na dan ob kosilu, ne kadi, se dokaj redno giblje, zdravo prehranjuje, teže nima prekomerne, ne potuje po svetu in tudi sicer ne živi in nikoli ni živel rizično (v tem smislu, da bi se lahko kje okužil s hepatitisom). Samo sekira se ogromno, zaradi vsega, tudi za stvari za katere se mu res ne bi bilo treba.

Kaj bi bil lahko vzrok? Seveda me najbolj skrbi, da ni mogoče rak….Kaj bi še lahko bilo? Sicer je naročen na UZ, vendar pa bi Vas vseeno prosila za mnenje.

Najlepša hvala!

Pozdravljeni!
Pri boleznih jeter se rumen odtenek najprej opazi na beločnicah. Laže pa bi bilo povedati kaj več, če imate natančnejše podatke o nenormalnih jetrnih izvidih, saj ni rečeno, da je barva kože posledica bolezni jeter in da je slabo počutje povezano z nenormalnimi jetrnimi testi. Poskusite izvedeti kaj več o izvidih in se oglasite!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni!
Z veseljem bi Vam napisala kaj več o izvidih, pa ne morem, ker je zdravnica očetu samo po telefonu sporočila, da so slabi. Je pa že jutri naročen na UZ…tako hitro ukrepanje najbrž ne pomeni nič dobrega, kajne?

Kakorkoli že, vseeno najlepša hvala za Vaš čas!

Žal iz tega ni možno sklepati v bistvu nič… Jutri boste zagotovo izvedeli kaj več.
lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close