Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja slabe izkušnje z LJ porodnišnico

slabe izkušnje z LJ porodnišnico

Spoštovana gospa Kaja!

Rodila sem leta 1999 pri isti babici in enostavno ne morem dojeti da govorite o isti osebi. Res je, gospa Jelena je sicer odrezava in stroga ženska, ampak meni je ta njena odločnost pomagala da sem premagala strah in rodila v najkrajšem možnem času. Kot prvorodka sem bila močno prestrašena (Še sreča, da takrat nisem naletela na pismo, podobno vašem. Verjetno se sploh ne bi upala v porodnišnico!) in samo odločnost in natančna navodila gospe Jelene so mi pomagala, da sem se zbrala in premagala strah. Zato sem rodila brez težav. Seveda, bolelo je, toda ob pogledu na ZDRAVEGA otroka, katerega mi je pomagala spraviti na svet ista sestra kakor vašega, je spomin na bolečino in stres čudežno izginil. Spoštovana gospa Kaja! V porodnišnico ste šli roditi otroka in ne na budistično seanso. Ker ga ne omenjate, lahko sklepam, da je tudi vaš otrok zdrav (Zahvaljujoč gospe Jeleni!), kar pa se za vas očitno ne da trditi.

Pozdrav, Jožica

Spoštovana gospa Kaja!

Rodila sem leta 1999 pri isti babici in enostavno ne morem dojeti da govorite o isti osebi. Res je, gospa Jelena je sicer odrezava in stroga ženska, ampak meni je ta njena odločnost pomagala da sem premagala strah in rodila v najkrajšem možnem času. Kot prvorodka sem bila močno prestrašena (Še sreča, da takrat nisem naletela na pismo, podobno vašem. Verjetno se sploh ne bi upala v porodnišnico!) in samo odločnost in natančna navodila gospe Jelene so mi pomagala, da sem se zbrala in premagala strah. Zato sem rodila brez težav. Seveda, bolelo je, toda ob pogledu na ZDRAVEGA otroka, katerega mi je pomagala spraviti na svet ista sestra kakor vašega, je spomin na bolečino in stres čudežno izginil. Spoštovana gospa Kaja! V porodnišnico ste šli roditi otroka in ne na budistično seanso. Ker ga ne omenjate, lahko sklepam, da je tudi vaš otrok zdrav (Zahvaljujoč gospe Jeleni!), kar pa se za vas očitno ne da trditi.

Pozdrav, Jožica

Draga Kaja.

Praviš, da si rodila v treh urah. Pa to je mega! Jaz sem rojevala OSEMNAJST ur. V primerjavi s tabo si RES imam česa zapomniti. Babic je bilo toliko, kot da sem rojevala na “štacjonu” in verjemi mi, nisem vedela kje mi je glava in kje rit, kaj šele, da bi si zapomnila ime kakšne od babic. Na žalost, meni sintocinon ni pomagal, tako kot tebi. Hvala bogu, rodila sem zdravega fantka. Ravnokar sem svojega Žiga podojila.

Pozdravček, Manca

Tvoje mišljenje ustreza obdobju v srednjem veku, kjer so ženske verjele, da mora porod potekati v mukah in trpljenju in biti vesele, da sploh lahko živijo. Z današnjim razvojem medicine pa je skrajno neetično, da sploh dovolijo bolečino, ker ni nobene potrebe zanjo, razen, če si to izrecno želiš. Da pa bi bila še nekomu hvaležna za nesramnost in hudobijo, bi pa morala biti bolna na možganih. A se bičaš preden greš spat?

Spoštovana gospa Kaja.

Jaz sem že zdavnaj pozabila na bolečino (Ki je, mimogrede, pri porodu čisto normalen pojav!). Poskušaj pozabiti tudi ti in se začni ukvarjati z drugimi stvarmi…otrokom, možem…

Jožica

tudi jaz imam, tako kot Jožica, z babico Jeleno lepo izkušnjo. vsekakor pa takole grdo in nekulturno pisanje o nekom več pove o piscu, kot pa o tistem, o komer se piše.

New Report

Close