Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja slabe izkušnje iz porodnišnice Postojna

slabe izkušnje iz porodnišnice Postojna

Malo nižje sem brala o slabih izkušnjah v LJ porodnišnici in ker vas je kar nekaj napisalo da gredo naslednjič v PO naj povem da sem pred štirimi meseci pa jaz imela tam kar več slabih izkušenj.
Popadki so se mi začeli ob 22.30 in ob 23.30 bili že na 2-3 minute. Ko sva z možem ob 00.30 prispela v PO (sem iz Domžal, pa še megla je bila neznosna)je kar nekaj časa zvonil predno je prišla ena babca odpret. In ko je zvedla da je to moj prvi otrok je rekla »in vi mislite da boste kr rodil al kaj. Ah dejte no to bo pa še cel dan trajal. No pa pejte da vas pogledmo k ste glih tle« ta čas sem stala med vrati, na mrazu. Ni mi ponudila niti vozička, kljub temu da sem se zvijala v krčih.
No sprejela me je druga babica in ob 1h sem že bila v porodni sobi. In ko je koka ki mi je pršla odpret to vidla je bla čist hin in se je šla še sama prepričat kolk sem odprta.
Takoj sem zahtevala EA, za kar sem bila predhodno domenjena pa je babca rekla »ja gospa sej boste prej kot v eni uri rodila, pa res nima smisla« ja pa sem kar vztrajala da je končno poklicala dohtarja, ki je 5 minut oddaljen od porodnišnice (zato tudi je v PO kadarkoli na voljo EA). Ob 3 sem dobila spinalno in ne EA (razlika je samo v tem da EA prime po 1,5 uri; spinalna pa prime takoj in traja samo 1 uro), torej sem kar nekaj ur prenašala živalske bolečine. In tega olajšanja se najraje spominjam od poroda.
Ko je spinalna začela popuščat je bilo treba rodit. Probem pa je bil da sem popadke čutila smo na boku, ko sem ležala na hrbtu pa popadkov sploh nisem čutila, čeprav so baje bili. Ko sem izrazila željo da bi rodila na boku saj bi mi bilo lažlje je dohtar rekel »a tko se pa ne bomo matrl, vam bomo pa pomagal če ne bo šlo na hrbtu«. dobesedno skregala sva se ker nisem pustila da uporabijo vakum, dohtarjev komentar pa je bil » ja kaj a vi miselte da boste še cel dan tle ležal, sej nč ne nardite, dej se mal potrudit!« je bil tko pameten kot da bi že kdaj rodil!! Zahtevala sem da mi pomagajo noge držat in babca mi je točn povedala kdaj potiskat. No, ob 4.18 sem rodila.
Ko sem še ležala na porodni mizi in je tista babca ki mi je vrata odprla pospravljala okoli mene in ji je vse skup na tla zletel je tko začela klet: »kakšna svinarija, zakaj ste pa vi prišla sem rodit sej ste se mimo ljubljane pelal« total odveč sem ji bla in to mi je dala jasno in glasno vedet z besedami » a zdej bojo pa kr vsi sem prhajal«
Dohtarja sem prosila da naj me lepo zašije, pa sem dosegla nasproten učinek. Sej mi del kože kar mal stran visi. Sej sem že brala pred časom da naj grem na lepotno operacijo tistega dela in verjetno bom tud šla, ker je občutek smotan.
Ko so prinesli v sobo kosilo in sem prosila če mi lahko pomagajo na noge, ker sem po poroku skup zlezle in se mi je še vedno vrtelo v glavi mi je sestra rekla »boste pa lačni če ne morte vstat.« Od šoka in navala vseh teh čustev sem kr skup lezla in komaj še zadrževala solze. No sej je pršla pol ena ful prijazna sestra mi pomagala da sem sej mal pojedla, me dobesedno vlekla na WC, mi dala frišno srajco in preobleka vso krvavo posteljo.
No pa so se začel problemi z dojenjem , otrok je bil 10 ur na viziti!!! In moje dojke čist mehke. Ko sem zopet prosila za pomoč je prdrvela ena sestra in rekla » gospa zdej pa res nimamo časa za vas a vi vesta da xxxx(znana osebnost-preverite katera je rodila pred božičem) rojeva, tle mate dodatek, pa se bomo pol mučel«. O pa smo se mučel in to me je zverinsko vlekla za prsi da sem imela čist solne oči, ko pa je ven pritekla ena sama samcata kaplica je rekla » sej vi sploh nimate nč mleka, pač ne boste dojila, sej to je dons itak brez veze« se obrnila in šla. Mislim da mi ni treba povedat v kakšen jok sem padla, medtem ko sta mi cimri pomerkali hčer sem se šla skulirat pod tuš in ker so stene tanke sem slišala dežurno zdravnico »ja ta pa je ena histerična ženska » so me veselo opravljale.
No pa sem dojila pa še vedno dojim . na tem mestu se moram zahvaliti cimram ki sta mi pomagali, vsem vam ki ste pomagali z nasveti in predvsem Karmen. Saj sem imela probleme z vdrtimi in karvavečimi bradavicami, mastitisom in nastavki za dojenje. Pa še marsikateri problem nas čaka, a ga bomo z vašo pomočjo že rešili.
Res sem napisla kr en velik spis , želela sem samo povedat da tud v postojni niso kaj preveč prijazni. Dohtarji se preprosto ne zavedajo da opravljajo največje poslanstvo –rojstvo in po mojem je to pomembnejša funkcija kot pa jo ima sam predsednik države. Z nami pa ravnajo kot bi bili živinozdravniki.

No, saj pravim: in potem naj grem še enkrat rodit al kaj???

Tudi jaz ne grem več rodit, ker imam slabe izkušnje z Izolo.

Draga Tenara!

zelo mi je hudo zate – sicer pa je s postojno takole:

zelo lepo in z vso pomocjo rodijo samo znane slovenke in pacientke dr.Merla, vse ostale so se vedno samo stevilke in krave, ki rojevajo – zal…

lp
Nika

sem prej pozabla dopisat,
da si z možem želiva še enga al pa dva otroka, pa ne vem kam naj grem rodit. prosim punce, če lahko mal poveste kako je pa kaj drugod po Sloveniji.
najrajš bi šla pa kar čez lužo pa tam fajn plačala, sam da bi me obravnaval kot človeka in ne žival.

ne, ne, ne…

se da v Lj porodnisnici kar dogovoriti za “privat babico”… pobrskaj po forumu in bos videla kako se zmeniti… se da… tudi pusenjak je o tem pisal…

lp
Nika

a mi lahko prosim pises na moj mail – ce ti je…

lp
Nika

Glede tega kako je čez luzo si lahko preberes veliko na netu. Pa sigurno ne bops nasla samo pozitivnih izkušenj (tako kot pri nas ne).
Drugače sem pa jaz rodila v SG in moja izkusnja je taka, da bi sla takoj se enkrat rodit.
Sončica

Tenara, kateri je pa bil zdravnik na porodu?

LP

Petra

Tenara je pisal/pisala:
>
pa
> jo ima sam predsednik države. Z nami pa ravnajo kot bi bili
> živinozdravniki.

Tenara, žal mi je za tvojo slabo izkušnjo. Ampak naj ti povem, da “živinozdravniki” veliko lepše ravnamo s svojimi pacienti 😉

Nina

Hja, očitno jim šivanje v Postojni ne gre od rok. Tudi moja kolegica, ki je tam rodila, je s šivi imela kasneje velike in predvsem boleče težave. Tukaj + za ljubljansko porodnišnico: na obeh porodih so me šivali in ni bilo nobenih težav, oz.po dveh dnevih je bilo že v redu.

Draga sotrpinka,

preberi mojo izkušnjo sedem mesecev nazaj:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=48929&t=48929

Jaz sem se pisno pritožila. Po pošti sem dobila pisno opravičilo, ki pa na žalost ne odtehta njihovega ravnanja. Boleč spomin bo ostal za vedno.

Lep pozdrav.

vem NinaA, ker imamo tudi doma majhno kmetijo. sem mislila samo kot prispodobo…

2 x rodila v ljubljanski, obakrat zelo zadovoljna; en porod rizicen, eden zgledno hiter – v obeh primerih zelo zadovoljna. Priporocam ljubljansko.

Tudi jaz sem rodila v Ljubljani in to 4x, zmerom zadovoljna, se res najde kakšna neprijaznost, pa smo vse to preskočili in se je vse lepo in dobro izteklo

Najbrž bom naletela na slab odziv, ampak bi rekla, da si po svoje res malo egoistična, nikjer niti z besedo ne omenjaš otroka, saj si konec koncev prišla v porodnišnico zaradi otroka ne zaradi sebe, če bi mogoče s to mislijo šla rodit, tudi ne bi tako komplicirala…
jaz sem si na koncu tako močno želela svojega otroka, da bi prenesla vse, samo da bi ga že končno spoznala… pa sem malo stisnila zobe in rodila brez težav v ljubljanski porodnišnici, bila sem šivana, otrok ni bil najlažji, pa nisem cel porod niti pisnila, kaj šele da bi kaj opletala okoli sebe… in počasi se spet pripravljamo na novega člana…
verjamem v to, da prijazna beseda dobro mesto najde in če bi ti z malo drugačnim tonom že stopila v porodnišnico te tudi ne bi obravnali kot so te… najbrž si tudi ena tistih, ki ob slabi postrežbi v merkatorju takoj zahtevajo Jankoviča, a ne??

Veliko lepega tebi in tvojemu otroku ob vseh težavah ki te še čakajo, verjemi, porod je res le začetek… pa se oglasi čez leto, ko boste šli v vrtec, da boš spet lahko malo poljuvala čez našo državo…

Vse lepo, h.

Draga xyz,

pač imaš drugačno izkušnjo. In zato ni treba žaliti nekoga, ki opiše svojo izkušnjo v takšni luči, kot jo je doživela ona na svoji koži.

Res ne razumem, zakaj morate nekatere ženske biti tako pikolovske in udarjati nazaj s tako nizkimi.

Lep dan ti želim

Saj vem 🙂

NinaA

Samo tole bom rekla – lepa beseda lepo mesto najde. Tako pri mamicah kot pri babicah in sestrah in zdravnikih. Mislim, da bi tudi mamice morale rojevat malo bolj pozitivno naravnane in se poroda malo bolj veselit, ne pa da ste že pri vratih pripravljene na eno strašno grenko izkušnjo.

Pozdrav od Mirne

draga moja XYZ,

kaj vse sva dala jaz in mož čez da sva sploh lahko dobila otroka ti ne bom opisovala… Bom pa ti jasno in glasno povedala da so me povsod lepše sprejeli in obravnavali kot v porodnišnici. Ničkoliko noči sem preležala v KC pa imam same dobre izkušnje. TO mi da o osebju v porodnišnicah marsikaj povedat.
Kar se tiče otroka naj ti samo to povem, da pridno raste, že od 8 tedna dalje ponoči spi 8-9 ur v kosu ko se naje pa še nadaljne 4-5 ure. Malokatera se lahko s tem pohvali – In se mi lepo vrača ze pač nič kaj preveč lep spomin na porod.
Jankovič pa Mercator – sem rajš kar tiho.
Kar se pluvanja čez državo tiče-pa kadarkoli, saj vsakega izmed nas enkrat sistem tko udar da more plunt, a ne.
Pa lep dan še naprej!

New Report

Close