Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina slaba prekrvavitev vratnih zil

slaba prekrvavitev vratnih zil

Lep pozdrav, upam da vam ne bo moje vprasanje vzelo prevec casa, rada bi vedela le bistvo! Nekdo, ki mi je zelo bllizu ima zdravstvene tezave, ki pa jih ne zeli deliti z menoj. Ne vem ali zato, ker resnicno ne ve dosti o tem ali ker je to tako nevarno
da se boji da me ne bi skrbelo!?Svoje stanje opisuje kot nekaksno slabo prekrvavitev ene polovice mozganov oz. vratnih zil.Ta oseba je bila tudi na slikanju vratnih zil oz. bolj opisuje to kot nekaksen ultrazvok.Tam so ji rekli, da je to zaradi nihanja pritiska od prevelikega do premajhnega in da se ne sme sekirati!
Zelo lepo vas prosim ce mi lahko iz sicer mojih zelo skopih podatkov poveste kaj vec o tej zadevi (ce se vam seveda sploh kaj dozdeva).Ali lahko kaj o tem preberem v kaksni knjigi? Prosim pomagajte mi ker mi ta oseba pomeni vse!
Hvala in lep pozdravcek!

Spoštovani!

Na ultrazvoku vratnih žil so ugotovili, da nima zožitve žil, zato glede kapi ali podobnih zapletov s tem v zvezi ni potrebno skrbeti. Kaj je potem narobe. Ugibam: Lahko ima migrenske napade, ali pa zaradi nizkega tlaka občasne slabosti ali celo omedlevico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

joj najlepsa hvala,ker ste mi tako hitro odgovorili.Zdaj pa bi vas prosila le se da mi poveste kaj pa ce ima zozene zile!?

Spoštovani!

Nič posebnega, ker jih ima zagotovo manj kot 60%. Če bi jih imel zožene 60% ali več, bi ga na to opozorili in poslali na pregled za ev. operacijo. Koliko pa je ta oseba stara: 50, 60 let?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

stara je 45 let in zdaj sem se spomnila se da so ji rekli da se ji v zilah nabira mascoba, zato mora sedaj na pregled holesterola, ker je drugace zelo drobna, torej ni debela!

Spoštovani!

To je zelo pogost pojav in ga je seveda treba jemati resno, ne pa tragično. Če ima preveč holesterola, še ni vse odločeno. Z zdrvim načinom življenja, tj. ustrezno prehrano in telesno aktivnostjo, se da bistveno vplivati tako na holesterol kot tudi na zbolevnost zaradi srčno žilnih bolezni. Glede na njeno ogroženost pa ji lahko predpišejo tudi zdravila.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

najlepsa hvala za vas cas in odgovor

New Report

Close