Najdi forum

Slaba prebava

Kaj naj storim?

Zadnje čase, bi lahko rekla, da je moja prebava čisto zaspana. Pa ne odvajanje. Občutek imam, da mi želodec ne prebavlja. Sploh se ne morem najesti do sitega. Jem malico ob 11h, potem kakšno sadje, kosilo ob 17h in potem naprej se mi zdi, kot da mi vse ostane na želodcu še vse do drugega jutra. Zvečer me vse tako tišči v trebuhu, da ne vem, kako bi se obrnila. Nekaj dni pijem donat. Je malo boljše, a se mi potem tako spahuje.

A ima še katera podobne probleme. Kako jih rešujete? Vsakega nasveta bom vesela.

Sem šele na polovici! Kaj bo šele do konca, če je že sedaj tako.

Pozdravček in uživajte v nosečnosti

v bistvu ni kaj dosti narediti. Normalno je, da se prebava upočasni, ker otrok stiska crevesje in želodec.
Pomaga, da se večkrat (jaz bi skoz lahko kaj malega jedla) in res po malem je, mogoče samo otroško porcijo. Že res, da boš potem hirto spet lačna, ampak vsaj prebaviš lahko. Čim bolj lahka, hranljiva hrana tudi pomaga.
In samo jesti, ko si zares lačna, ker drugače se prebava popolnoma ustavi. Fino je še, da se zvečer ne je glavni obrak, mogoče samo kakšna juha lai kaj res lahkega. No, vem, da to dostikrat ni izvedljivo zaradi delovnega časa, samo povem, da lahko pomaga.

Na koncu nosečnosti je vsaj pri meni tako, da bi lahko skoz kaj jedla, ker sem lačna, samo po parih grižljajih me že tišči želodec. Sem v 31 tednu in otroka imam do rebra!

Enako, se strinjam z Andromeo!
Čim večkrat po malo, čim lažjo hrano, ne preveč mastno oziroma ne jesti hrane ki je težka…Ponoči spi na dvignjenem vzglavniku recimo jaz imam dva vzglavnika, tako da je glava čim višje.

ojla,

jaz že zaradi pomanjkanja magnezija (pomaga pa tudi za prebavo) pijem donat mg.
Poskusi in boš videla. Toplo priporočam.

Nina, 34t

Vse nasteto, pa cim vec (tudi daljsih) sprehodov.

sadja ne smeš nikoli jesti na poln želodec, upočasni prebavo druge hrane, povzroča vretje, napenjanje in zgago…najbolje je sadje jesti zjutraj za zajtrk in šele ko se sadje prebavi, lahko ješ ostalo hrano. Drugače pa več malih obrokov čez dan, nič mastne hrane, čimmanj sladkarij in pitje donata…

to je rezultat mojih dolgoletnih izkušenj in ne samo teorije..

New Report

Close