Najdi forum

slaba navada-sladkarije

1.Mene zanima,kako bi lahko zmanjsala slabo navado z bonboni!namreč usak dan mi “primankuje sladkorja”zato skočim v trgovino po bonbone(ker sm ljubiteljica bonbonov in ne čokolade)..vcasih ker sem jezna,zalostna pojem 7 vrečk bonbonov na teden…to je moja slaba navada,ki se je bi rada resila…
2.problem pa je ta, da imam dneve,mesece,ko nimam apetita za hrano..enostavno mi nič ne pase, včasih zaradi “obveznosti-učenja”pozabim jest,ali pa pojem “slabe obroke “kot so razne sladkarije, bobi palčke,,karkol samo ne navadno zdravo kosilo…nisem debela velika sem okrog 170 tehtam pa 55kg tak nekje(kile nihajo)..imam tudi čudne obroke..pred kosilom npr pojem sladkarije, kej slanga in potem enostavno ne morem jesti obroka(kosilo,vecerja)…ce pa jem (zajtrk,kosilo, večerja)normalno me v trebuhu full zvija, in se slabo počutim!ali je to “zvijanje”res dokaz da nimam redne prehrane??kaj naredit?
najlepsa hvala za odgovore!:)

Oba problema sta najverjetneje povezana: če bi imeli redno prehrano z raznovrstno sestavljenemi obroki, predvsem s primerno količino ogljikovih hidratov, bi bilo zelja s sladkarijami manj ali bi bile z lahko obvladljive.
Glede zmanjšanega apetita ob raznih obremenitvah je pomembno vedeti, da smo si v občutljivosti na strese v tem oziru različni, gre pa za hormonsko pogojene povezave (zvišan adrenalin in drugi hormoni, ki se sproščajo ob stresu, zavirajo apetit). Zato je pomembno, da veste, da morate redno jesti tudi takrat, ko sicer pravega občutka lakote ni.
O zvijanju v trebuhu po normalnih obrokih tu težko kaj napišem. Pogosto pa se take težave javljajo pri ljudeh, katerih telesna teža je pod normalno za njihovo višino in starost.

Marija Anderluh

mayaa, pisi mi!

New Report

Close