Slaba kri po kemoterapiji
Pozdravljeni!
Fant je prestal prvo kemoterapijo, v glavnem brez kakšnih težav. Po 14 dneh naj bi bila na vrsti druga, pa so jo presatvili za en teden zaradi slabe krvne slike. Zdravnica pravi, da se bo kri poboljšala sama od sebe in naj ne jemlje dodatnih vitaminov…
Tudi on misli, da je bolje, da ne, jaz pa sprašujem vas…
Kaj mislite?? Ali lahko jemanje dodatnih vitaminov v obliki tablet škoduje? (npr. C+, full spectrum, bea power, iron plus, koencim Q10..) Ali se res kri popravi sama od sebe ali je bolje malo pomagati?
Želim vam mirne praznike ter zdravo in uspešno leto, ki prihaja!!
Pozdravljena!
Moja mama je prestala v preteklem letu 5 kemoterapij, kri pa je imela super. Mogoče ji je res pomagal sirup Endovital (pripravek iz rdeče pese in medu), ki ga kupiš v vsaki lekarni. Ne delam reklame, toda pri nas je na kri očitno dobro vplival, saj mama na more jesti in se hrani preko stome, pa je vseeno imela dobro kri (verjetno ji mi ne moremo v zmiksani obliki nuditi vseh vitaminov in ostalega, kot če bi jedla). Vse je vredno poskusiti. Držite se!
Lp, Tanja
Draga Hruška,
kemoterapija najbolj prizadene hitro deleče se celice. Takšne pa niso le rakave, ampak tudi nekatere zdrave celice v telesu, tudi krvne. Kri se bo gotovo popravila, a če je krvna slika preslaba, je bilo treba drugo kemoterapijo malo prestaviti. Jemanje vitaminov ni potrebno, če se fant sicer normalno prehranjuje. Če se boste za vitamine kljub temu odločili, pazite, da priporočenih doz ne prekoračite.
Z iskalnikom lahko poiščete tudi nasvete, če bi se pojavil kakšen drug stranski učinek kemoterapije, o tem smo že kar nekaj pisali. Tudi o prehrani najdete nekaj priporočil, recepte pa v našem glasilu Okno, ki je tudi na spletu. http://med.over.net/onko/
Lepo vas pozdravljam in vama želim vse dobro!
Irena