Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva SLABA KRI IN FLORADIX

SLABA KRI IN FLORADIX

POZDRAVLJENI!

IMAM ZELO SLABO KRI, KI SE MI GIBLJE MED 106 IN 111. TRENUTNO SEM BREZ TABLET (SEM PA JIH JEMALA) IN ME ZANIMA, KER SEM ŠLIŠALA, DA SE V LEKARNI DOBI FLORADIX ZA POPIT. KAKŠNO ZDRAVILO JE TO IN KAJ OMOGOČA.

ZA VAŠ ODGOVOR NAJLEPŠA HVALA.

ANDREJA

Draga Andreja,

za Floradix osebno nisem slišal, v bazi zdravil pa med 2500 registriranimi in 1800 opuščenimi tudi ni navedeno. Običajno se slabokrvnost zdravi vzročno, če gre za pomanjkanje železa z železom, če gre za pomanjkanje folne kisline in/ali vitamina B12 z njima, sicer pa včasih tudi drugače, vendar nisem hematolog-internist in sem z oblikami slabokrvnosti že malce “za časom”.

morda misli tekočino FLUROVITAL, ki sem jjo kupila in pijem, ker sem noseča in dosti bruham

Je nekakšno železo…sirup

lp

Tudi tega ne bi vedel. Morda, vendra tudi to zdravilo ni na seznamu registriranih zdravil. Morda pa ni zdravilo?

Spoštovani dr. Pušenjak,

gre za sirup Floradix Floravital in verjetno res ni smatrano kot zdravilo, saj gre za vitaminski preparat (železo v obliki želozovega II glukanata + vitamin C + vitamini skupine B). Sama sem noseča 34 tednov in ga pijem kakšne 2 meseca. V tem času se mi je hemoglobin izboljšal od 113 na 125. V navodilih piše, da je še posebej priporočljiv v nosečnosti in v času dojenja, v dobi rasti za otroke, skratka, ko so povečane potrebe po železu. Lep pozdrav, Urša

New Report

Close