Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Slaba kakovost podnaslavljanja na nacionalki

Slaba kakovost podnaslavljanja na nacionalki

Na nacionalki je podnaslavljanje tako nekakovostno, da je joj! Najbolj me moti naslednje:
– včasih manjkajo celi deli besedila;
– podnaslovi se vse prevečkrat vrtijo tako hitro, da jih še najhitrejši bralec ne more prebrati;
– včasih podnaslavljanje sploh izostane;
– tisto, ko na Dnevniku in v Odmevih govori gost, sploh ni podnaslovljeno. V tujini to podnaslovijo – sicer podnaslovijo le povzetek tega, kar se pogovarjajo, toda že to je bolje kot nič (nič = na RTV SLO 1)
– Zelo zanimive oddaje, kot je npr. Tarča, niso podnaslovljene;

Rad pa bi še dodal, da ni nikakršnega občutka, da bi kmalu začeli podnaslavljati tudi na POP TV (24 ur je precej bolj zanimiva dnevnoinformativna oddaja kot Dnevnik, na POP TV so tudi mnoge druge zelo zanimive oddaje, kot so Trenja, Preverjeno, ipd., prav tako pa tudi številne zanimive zabavne oddaje v slovenskem jeziku (Naša mala klinika, lani je bila na POP TV oddaja BAR, …)

Daj Nekdo ne filozofiraj! O vsem so se že napisali romani. Imeli ste priložnost, pa ste se gluhi izkazali kot prave ovce. En velik NIČ!!!!!!!!!!!!!! Ne jamraj in uživaj v življenju, ki ti ga krojijo Don in njegovi podrepniki. In nehajmo že s tem, kaj je narobe. Ker narobe po odzivu na tem forumu ni nič. Vse štima in vse je tako kot si ZASLUŽITE. BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

AliaR, jaz nisem ena tistih ovac, ki sledi Donu in njegovim podrepnikom. Jaz sem že večkrat pisal na RTV SLO, pisal sem tudi že v Delo, a vendar se vse skupaj premika prepočasi. Res pa je, da še nisem omenil POP TV, vendar sem najprej želel, da se porihta situacija na RTV SLO, potem bi pa šel naprej…

Zakaj ni odaje Prisluhnimo tiaini na portalu ZDGNS.Ko ve kaj se dogaja?

A je to stvar RTV ali Zveze?
Se mi kar čudno zdi, da bi bila RTV tako neprofesionalna.
Sem pa že zapisal da je bil “predstavnik” gluhih leta in leta v Svetu RTV. No, in vidite kaj je rezultat teh let njegovega “uspešnega” članstva.
Sam menim, da bi pri nekaterih oddajah moral sodelovati tolmač, ki bi ga kazali v okenčku v sliki na ekranu.
To da je včasih podnapis napisan prosto po fundku al ap da se časovno ne ujema z govorjenim je stalnica.
Ne doumem pa, zakaj zapišejo prvih nelkaj besed povedanega, potem pa se neha podnapisovanje?
K sreči tega ne potrebujem več.

New Report

Close