Najdi forum

Slaba električna napetost

Pozdrav vsem,
Pred nekaj časa sem se preselila v novo stanovanje.Pa glej ga zlomka z električno napeljavo ni bilo vse v redu.Kljub temu,da sem imela “dobrega elektrikarja”in narejene meritve z strani našega električnega distibuterja,v stanovanju niha elektr. napetost .Vse luči so mežikale,ko sem jih prižgala.
ker je bil moj prihod tudi v času zime in imam tudi centralno ogrevanje na elektriko,sem nevšečnosti pripisala veliki porabi el. toka za centralno peč.
Pa tudi temu ni tako.Ugasnila sem vse velike porabnike el. toka.
Prosim,ali mi lahko kdo svetuje,kaj je z mojo el. napeljavo narobe.
Kam naj se obrnem.Moj elektrikar pravi,da je on vse pravilno povezal.;))??
Hvala za nasvet.
Monja

Boš morala biti malo bolj natančna. Problem je lahko v pretankih kablih oz. va kakšnem slabem spoju.
Kakšne meritve si dala delat? Če si dala delati meritve kakovosti el. energije se bo dalo ugotovit, če ja napaka na strani distributerja, drugače ne.

L.P.

peter

Hvala za odgovor,
ravno danes mi pridejo iz Elektra prekontrolirat jakost napetosti.problem je v tem pravijo(po telefonu)da se nas je v tisti soseski kar nagnetlo novih staniovalcecv in da napeljava ne “folga” porabnikov.To je njihov problem,saj smo pa vendar dobili soglasje.Kaj se pa grejo??
No bomo videli danes popoldan.
lp Monja

Oh, to pa res ni nič takega. Mi imamo v hiši slabšo napetost že 30 let, vse mižika, stroji se iklapljajo, če jih dela preveč hkrati, pa se človek vsega navadi, oz. to sploh ni moteče, čeprav imamo doma tudi obrt z veliko porabo elektrike.

Monja, slaba napetost je problem, ki bi ga res moral reševati Elektro, pa ga ne. Probleme z njo imamo pa porabniki, Elektro pa ne, zato boš na rešitev najbrž kar čakala. Pri nas je podobno – prevelika obremenitev omrežja – in kak dan je res kriza. Saj za samo luč in aparate ni take frke, mene skrbi edino za računalnik.
V naši vasi je že nekaj let v načrtu nova trafo postaja, pred kakim mesecem so spet prišli nekaj merit in gledat, me prav zanima, če se bo zdaj končno kaj premaknilo.

Ja tut pr nas je isto. Trafo je bil namenjen za 5 his, zdej jih je vec kot 50… in do nas pride napetost 190 namesto 230….. na elektru se pa sam izmotavajo…. nismo krivi nismo…. placamo pa normalno kot da bi blo vse ok!!! za kozlat je to v nasi preljubi slovneiji.

Upam da bomo kmal vsi na boljsem….

Ja res je ,prav kmalu bomo vsi na boljšem,saj tam spodaj nam bo vedno svetila “večna luč”.
Malo šale ne škodi..
No,končno je prišel eden iz Elektra in nas priklopil na manj obremenjeno fazo,ker so tam v bližini tudi dve obrtni delavnici. Ugotovil pa je tako stanje kot si napisala pri vas.Nov trafo,pa je v planu……ne vedo pa kdaj ga bodo začeli graditi.Tako,da se bo treba kar navaditi.
LP Monja

New Report

Close