Najdi forum

slab zadah

Pozdravljeni!
Že nekaj let me muči slab zadah iz ust, ki pa postaja vedno bolj neprijeten in me že pošteno moti v medsebojnih odnosih z ljudmi, druženju, službi …
Glede na to, da redno obiskujem zobozdravnika in sem (upam) da zdrava, bom vprašala še vas. Pred kratkim so mi odstranili cisto, sem imela že drugič na istem zobu (korenini), ampak ko si jaz na tem zobu podrgnem s prstom zelo zasmrdi (po gnoju)!
Ko zjutraj vstanem si sploh ne upam govoriti, ker imam res grozen zadah, to potrdi tudi mož.
Zdi se mi, da zadah ne izhaja iz želodca, ampak iz zob, ampak me zobje ne bolijo.
Kako naj potem ugotovim vzrok, če me noben zob ne boli, prehrano imam vredu, želodec zdrav …???
Sploh ne vem več, kaj še naj naredim, skoraj vse zobe mi je zobozdravnik že popravil, slab vonj še kaj ostaja.
Tudi vizualno imam lepe zobe, sem urejena, čista, ampak ta stvar me res obremenjuje.
Namesto da bi danes šla pred hišo sedet s prijatelji, sem ždela pred tv-jem in se izgovorila na glavobol!
Žvečilni sicer zaleže za kakšne pol ure potem pa se začne, pa takoalitako sem že znana po tem, da vedno žvečim, nihče pa ne ve zakaj.
V glavnem, upam, da mi predlagate kakšno rešitev, ker ne bi rada izgubila vseh prijateljev in znancev.

Hvala in lp

Spoštovana Kanja2,

nič niste napisali o načinu ustne higiene? Kaj uporabljate, kolikokrat dnevno čistite zobe?
Najprej je potrebno poskrbeti, da so zobje in dlesni res zdravi, naslednje pa morate imeti res temeljito ustno higieno. To pomeni, da si morate vsaj dvakrat dnevno zobe temeljito očistiti s ščetko in nato še odstraniti vse obloge v medzobnih prostorih z nitko. Če so medzobni prostori preširoki, uporabite interdentalno ščetko.

Živjo!

Tudi jaz sem med hujšanjem imela problem z zadahom. Po nasvetu kolegice sem kupila strgalo za jezik (v domači lekarni), ga 2x na dan uporabila in zadah je popolnoma izginil, ker s strganjem odstraniš večino bakterij, ki povzročajo zadah.

veliko uspeha!

New Report

Close