Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Slab vid pri otroku

Slab vid pri otroku

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, kako lahko zanesljivo določite ali 3 leta star otrok slabo vidi ali ne, glede na to, da nikoli noče sodelovati.

Naj povem, da sva na sistematskem pregledu gledala slikice in tistih manjših ni videl oz. vedel kako bi jih opisal. Ko smo poskusili doma, pa sploh noče sodelovati in gledati slikic na daljavo.

Ker me skrbi, da res ne vidi, me zanima kako potekajo pregledi pri okulistu in če lahko sploh z zagotovostjo ugotovijo, da je otrok res slaboviden?

Jaz ga namreč na noben način ne morem zmotivirati in pripraviti do tega, da bi nam uspelo ugotoviti ali slabo vidi ali noče videti.

Hvala in lep pozdrav.

Ponavadi je postopek naslednji (se pa seveda razlikuje od ambulante do ambulante); otroka seznanite s slikicami ki jih prepozna in tako lahko potem vidimo ali vidi ali ne, se pravi da je na te slikice navajen. Seveda pa je pri tem potrebno veliko vztrajnosti in potrpljenja. In resnično ni lahko tako s strani zdravnika kot staršev in nenazadnje tudi za otroka.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close