Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina slab spomin

slab spomin

Pozdravljeni,
Imam ogromen problem,ki sem ga opazila ,po porodu najprej(carski rez,lokalna anestezija ni prijela-sledila je narkoza) in nato pol leta zatem druga narkoza(operacija zolcnih kamnov).Opazam,da sem dostikrat zmedena oz. nisem dovolj skoncentrirana na doloceno
stvar,
vcasih tudi kaksno malenkost pozabim.
Nikoli nisem imela taksnih tezav,res pa je, da sem mogoce malce utrujena(sama skrbim za otroka)
Prosim za nasvet ,ker zelim biti “pri sebi ” kot nekdaj,ker se ne pocutim
dobro v druzbi in nisem ve
samozavestna kot pred porodom.

Spoštovani!

Zaradi večje pozornosti skrbi za otroka je pojav “slabega spomina” pogosto opaženje mnogih žensk. Seveda bi ev. del tega lahko pripisali tudi posledicam anestezije, a je težko dokazati oz. preveriti.

Drgua možnost je, da imate težave s koncentracijo, kar bi z drugimi znaki prej kazalo na blago depresijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Torej so tezave psihicnega izvora,na koga naj se obrnem psihologa ,psihijatra?

Dober večer.
Tu bi se še jaz vmešala zraven, sicer pozno, vendar sem šele zdaj zajadrala na ta forum. Imam enake probleme kot ga. ommy, sem utrujena – normalno, ampak tako pozabljanje se mi ni še nikoli dogajalo. Pa ne samo malenkosti, tudi bolj pomembne stvari, čeprav imam na koledarju vse zapisno, ampak jih mimogrede pozabim. Npr. zjutraj pregledam, vidim, kaj imam, vendar 2 stvari izpolnim, tretjo pozabim. Problemi s koncentracijo pa sploh, kar se mi zelo pozna pri študiju.Po 21,00 uri, ko otroka zaspita tudi jaz nisem več sposobna za nič, pred 2. porodom sem kljub službi in otroku še vedno kaj postorila, študirala, tudi ponoči, spanja sem imela dovolj 4-5 ur.
Zanima me, kaj ukreniti v zvezi s tem? Mogoče se bo slišalo smešno, ampak je na žalost res – bilobil ne pomaga, ker ga pozabim pojesti.

Spoštovani!

Težko bi rekel, da gre za kaj bolezenskega. Vaš zdravnik lahko naredi kratek preizkus mentalnih sposobnosti, ki je uporaben za presejanje, da se ugotovi, če gre za znake, ki kažejo obliko demence in zahtevajo nadaljno obravnavo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Vaš zdravnik vas lahko napoti k eenmu ali k drugemu. Testira vas lahko le klinični psiholog.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close