Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Slab sluh

Slab sluh

Spoštovani!

Pred cca pol leta so hcerki odstranili mandlje in zrelnico. Pred tem sluha na avdiogramu oz. timpanogramu nismo preverjali, ker je bil lececi otolog mnenja, da to ni potrebno. Navedel pa je moznost, da puncka verjetno malce slabse slisi zaradi nenehnih vnetij srednjega usesa in angin. Bolezni so bile tudi glavni razlog za operacijo.
Po operaciji je bilo vse krasno, sluh dober, tezave pa se pojavljajo zadnjih nekaj mesecev. Je res, da je kar dosti prehlajena, vendar razen izcedka iz nosu ter kasljanja pa nismo imeli drugih tezav, niti vrocine.
Kot ze receno zadnje case opazam, da hci slabo slisi. Velikokrat moram ponoviti stavek, pa tudi sama pove, da ne slisi – stara je 6 let.

Ali je mozno, da je prislo do kaksne hujse okvare sluha? Naj se povem, da bobnica kljub stevilnim vnetjem ni imela bobniča predrtega nikoli.
Bili sva sicer pri pediatru, narocili se bova k otologu. Kako naj ravnam do takrat? Kaj bi bil lahko razlog za slab sluh? Bojim se kaksnih hujsih okvar, dopuscam pa tudi moznost, “da slisi tisto kar hoce”. V vrtcu vzgojiteljice niso opazile nobenih tezav. Skrbijo me tudi t.i.prehladi, ki se vlecejo ze kake dva meseca ali vec. Nikoli ni vrocine, samo kasljanje in sluz iz nosu. To traja recimo dva tedna, en teden presledka, nato pa od zacetka. Nos ji redno cistim z fiziolosko raztopino, jemo tudi Imunal.
Rada bi torej vedela, ce so mozne hujse okvare sluha in ce se lahko se poslabsa ter kako “zajeziti” prehlade.

Za vas odgovor se vam vnaprej zahvaljujem!

Spoštovani!

Priporočam vam nadaljevanje uporabe fiziološke raztopine v nos večkrat dnevno ter pravilno izpihovanje nosu ali uporabo aspiratorske pumpice za čiščenje nosu.
V redu je, da greste na kontrolo v ORL ambulanto. Glede okvare sluha se pogovorite s specialistom v ORL ambulanti glede na izvid testa sluha.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close