Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Slab apetit in bruhanje

Slab apetit in bruhanje

Spoštovani,

sin bo kmalu dopolnil 3 leta. Zadnje obdobje (nekaj mesecev) ima zelo slab apatit. Veliko pije, posledično zelo malo poje. Nekaj žlic in ima dovolj. Je tudi zelo suh. Se trudim, da ima čim več obrokov po malo, ampak se mi vseeno zdi, da poje premalo. Če ga poskusim spodbuditi, da bi še malo pojedel pa se pogosto zgodi, da potem po nakaj žlicah toži, da ga boli trebušček in bruha. Včasih je pojedel zagotovo 2x večje obroke, tudi naš enoletnik poje bistveno več od njega. Sicer je zdrav, dobro razpoložen, ima veliko energije.

Imate kakšen nasvet? Predlagate kakšne laboratorijske preiskave?

Hvala in lep pozdrav

Kaj pa pije? Če pije samo vodo, to ne vpliva na apetiti. Sokovi ali mleko, to pa zelo. Priporočam pregled krvi pri pediatru, izključevanje slabokrvnosti, potem pa po potrebi razširitev preiskav oz. obravnave. Vsekakor pa za žejo samo in izključno voda.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close