Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Šla se testirat, a sem cepljena

Šla se testirat, a sem cepljena

Spoštovani,

naredila sem najbrž traparijo. Znake imam prehladne, z glavobolom, slabostjo, vrtoglavico, zabasan nos, utrujenost, kašelj, plus boleči sinusi in uho, kot morda ponovitev vnetja sinusov in ušesa, in so podobni tudi covidu. Jutri bi šla do svoje zdravnice, in sem se šla PCR testirat, ker sicer ne morem do nje. Zadnje parkrat sem namreč dobila AB kar preko maila in tega samodiagnosticiranja me je kar malo strah, saj nisem zdravnica. Ker se je vse tako hitro odvilo, od klica do testa manj kot 20 minut, sem šele po testu spoznala, da jim nisem povedala, da sem cepljena, sicer z 1x odmerkom AZ že konec februarja.
Ali bo zdaj pozitiven izvid? Kaj je potrebno narediti, če bo? Karantena? Kako se vidi razliko, da imaš protitelesa od cepljenja in ne od bolezni? Se to sploh vidi? Kako pa v tem primeru do zdravnika?

Spoštovani, dejstvo, da ste bili cepljeni, prav nič ne vpliva na rezultat testiranja PCR. S PCR iščemo dele nukleinske kisline virusa na sluznici in nikakor ne protiteles, ki so nastala po cepljenju. Podatek o cepljenju bi bil pomemben zgolj za to, da bi v primeru, da bo izvid PCR testa pozitiven, virus, ki bi ga našli, podrobneje pogledali (in ugotavljali, ali vašo okužbo povzroča katera izmed razlilic virusa). Torej . ravnali ste popolnoma pravilno. Če bo izvid PCR pozitiven, pomeni, da ste se okužili (in cepljenje ni preprečilo okužbe), sledi izolacija (ki traja do 10 dni po pozitivnem izvidu).

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close