Sla po otroku
mora bit punca.
Valjda ni opravičilo, kdo pa to pravi, pa saj tudi niso pisale, da ga hočejo pod vsakim pogojem, saj se zavedajo kakšne možnosti imajo. Hotela sem povedat, da ne razmišljajo o otroku, ker bi jim blo dolgčas (kot je v takem smislu napisal Spider), ampak je ta želja zaradi matere narave. In seveda ne more biti otroka, če nista oba zato! Hja, zna pa bit problem, če si ga eden zelo želi, drugi pa ne (ob predpostavki, da so vsi materilani pogoji izpolnjeni).
Ma ja.
Ženske se znate posluževat raznih fint, kako moškega privezati nase. Najbolj podla varianta je, da ženska “pozabi” vzeti tabletko in zanosi.In potem tipu preprosto pove, da bo otroka obdržala…
Spider … mogoče je res kdaj to ženska “finta” … kdaj se pa resnično zgodi, da ženska pač pozabi vzet tabletko (ohjoj … kolikokrat se je meni zgodilo, pa sem bila pol konc meseca vsa panična ali bo teta s krvavca pršla al ne) … in pol če se ne poskrbi drugače za zaščito … jah … je pač tako, da zanosi … … … Veliko je takih primerov … žal … Potem je pa seveda na obeh ali obdržat otroka ali ne … ampak … odločitev narediti splav ni niti zdaleč lahka!!!
Lp, Bgv
In recimo da mam jaz z eno žensko razmerje in redno fukava.Kako naj ji torej, po vsem povedanem, zaupam, da jemlje kontracepcijo in da ne rabiva kondomov? Da nima AIDSA ji zlahka verjamem, ta drugo pa…sama si povedala…ma drek, jaz ne bom brez kondoma, dokler ne bom vsaj pol leta poročen. če bo to kdaj.
Triletni deček v kopeli raziskuje svoja jajčka,
in vpraša: Mami, a so tu notri moji možgani?
Mati odgovori: Ne, ne še!
:)))))))
ne bom se spuščala v razloge, ki nas pripeljejo do starševstva. Mam samo eno pripombo: materinski čut. Kar se mene tiče – družbeno skonstruiran ideal. Ne me fopat z materinskim čutom. Verjamem v željo, da si starš, verjamem v skrb, ko se ti drobceno bitje prvič zgane v trebuhu in verjamem v neskončno zaščitništvo, ki se zbudi v tebi, ko ti micenomiceno bitje položijo na trebuh. Ne verjamem pa v materinski čut.
lp
N.
:))) Spider … ne no tako črno gledat … :)))) Če ti samo povem kako je bilo z nama … Pač … ko sem se spomnila, da sem pozabila vzet tabletko, sem pač Miškotu to povedala in takrat sva pač pazila … (seveda sva “pazila” zelo neumno … namreč ne tako, da sva uporabila kondom … ampak tako, da ga je pač vzel prej ven) … Če imaš en odkrit in sproščen odnos s svojo partnerko se ti ni treba nič bat … :)))
Lp, Bgv
Nekatere morda res, ampak to pol že ni več njihova želja po otroku in partnerju tudi ne bodo povedale na glas da si ga “želijo”, ampak bo ratal kao ponesreči (ups, sem tabletko pozabila vzeti), samo po mojem ni dosti takih.
Ajsi! :)))) Pa to je pa res do zdaj najbolj pametna! Ti Tamagočiji bi morali spet v modo, da bi se vse ženske, ki čutijo potrebo po otroku (psu, rastlini) najprej ukvarjale z njim, da vidijo, kako je! :))))
Ja no, saj, ko si želiš biti starš se v tebi vzbudi materinski čut, to je v bistvu isto (oz očetovski, samo, so pač ženske tiste, ki nosijo otroka 9 mesecev), v enih se to nikoli ne prebudi (in zato mogoče v to ne verjamejo), v enih prej, v drugih pozneje. Lahko pa temu tudi rečeš materinski in očetovski nagon, če ti je ljubše.
Ja, se strinjam, da je za otroka potrebno veliko vlagati, zato pa tisti, ki jim je življenje bolj na easy, s čim manj skrbmi, pisano na kožo, naj raje nimajo otroka. Sama zase vem, da bi ga imela čez par let, ker zdaj tako nimam pogojev, z glavo skozi zid pa tudi ne bom rinila in vem, da otrok ni igrača, vem pa da otrok prinaša tudi veliko sreče (če so pogoji v družini in finančno urejeni), po drugi strani pa veliko skrbi, a meni je družina velika vrednota (komu drugemu je potovanje po svetu, kar ni nič narobe), zato moraš sprejeti dobro s slabim. V partnerstvu je tudi podobno. Imaš pa najmanj problemov z ljudmi, če si enostavno sam. Ma ja, odvisno kaj komu nekaj pomeni, saj je prav, da smo si ljudje različni!
Draga moja…če je to letelo na mene…naj ti povem, da jaz imam otroka, ki mi pomeni največ na svetu….vendar mi nekako ne potegnejo primerjave med psom in otrokom…..
Spider
1. Si želiš kdaj imeti otroka?
2. Če je tvoj odgovor na gornje vprašanje DA, kakšna je po tvoji predstavi ženska, s katero bi si želel imeti otroka?
Stara sem 22, nimam službe, rada bi pa imela otroka..
Stara sem 24, nisem še faksa končala, želim si otroka…
In sodeč po napisanem na forumih, si najmočneje otroka želijo ženske, ki za otroka sploh nimajo pošlihtanih osnovnih pogojev..
Analogno na gornje pisanje bi se dalo izpeljati sklep, da so otroci v materialno (dobro) preskrbljenih družinah po pravilu srečni.
Če je A je torej B. Res?
lp
Za to da ženska zanosi je večinoma potrebno pozabit kot “le” eno tabletko…vsaj če jih redno jemlješ.
Ni res, je pa to osnovni pogoj. vsaj za moje pojme. Tam kjer se folk začne enkrat kregat zarad dnara, tam več nikol ni mira. In tam ni (več) ljubezni. Konec zgodbe.
Mene bolj preseneča dejstvo, da je kar nekaj študentk (vsaj popostih na Ženskem čveku sodeč), ki že dejansko delajo na tem, da bi imele otroka. Zdaj – ali so te študentke napovprečno materialno preskrbljene ali pa se niti ne zavedajo, koliko jih bo otrok stal. In da ne omenim še debate izpred nekaj tednov, ko je ena spraševala, koliko stane otrok, nekatere pa so jo napadale, da je to nemoralno vprašanje. Očitno ene ženske to pač delajo zgolj po ‘materinskem čutu’ (ko jih zagrabi, otroka pač naredijo), kalkulirajo pa kasneje, ko jim (najbrž) pomaga še naša država z raznimi podporami. No, sicer pa je to že nekoliko s teme in kot sem že rekla: dokler ženske brez pogojev samo sanjarijo in si želijo, je še OK.
na zalost je res vse vec primerov (vsaj jaz jih poznam kr nekaj), ko majo zenske otroka za neko nadomestilo (vrjetno praznine v glavi), ne pa za izraz ljubezni. potem pa se po moznosti vgajajo te otroke njihove babice.
jaz mislim, da je potrebno za otroka met neko mero samostojnosti in odgovornosti. to pa eni niti pri 30 al pa se vec, nimajo.
Forum je zaprt za komentiranje.