Pozdravljeni!
Vse tiste, ki priporočate vir beljakovin iz skute bi rada vprašala naslednje:
– zakaj pav beljakovine?
– zakaj prav skuta?
Sama jo namreč imam zelo rada. Težav s težo nimam. Vsak dan pojem skoraj 30 – 40 dag skute, ki jo mešam z navadnim jogurtom. Opazila sem,da imam zadnje čase težave s prebavo (prej tega nisem imela nikoli tako izrazito). Še pred mesecem dni sem za zajtrk uživala sadje, sedaj pa mi prija skuta. Kaj je narobe z mojo prebavo?
Hvala za Vaše odgovore
Tanja
Beljakovine zato, ker so potrebne za regeneracijo telesa (narejeni smo iz beljakovin). Na dieti (omejenih kalorijah) so pa še toliko bolj pomembne, saj preprečujejo propad mišične mase.
Noben ne pravi, da je ravno skuta najboljši vir, je še veliko ostalih variant. To je bolj stvar okusa.
Možno pa je, da ti povzroča prebavne težave (ni sfermentirana tako kot jogurt). Lahko ti povzroča probleme laktoza, lahko pa tudi kazein (mlečna beljakovina), ki kar nekaj časa ostane neprebavljen.