Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Skupno skrbništvo in selitev

Skupno skrbništvo in selitev

Pozdravljeni,
s partnerjem sva kupila hišo cca 20 min iz LJ. Hčerka (8) šole ne bo menjala, tudi midva imava službo v LJ, praktično se bo spremenila le lokacija bivanja v času, ko bo pri meni, malo se bo spremenila/podaljšala tudi logistika na naši strani, ostalo ostane enako (skupno skrbništvo 1 teden-1 teden, preživnina izravnana). Glede na to, da se za hčerkinega očeta ne spremeni nič (hčerko pobirava v šoli in jo redko voziva en drugemu, razen med poletnimi počitnicami), me zanima, ali obstaja kakšen argument z njegove strani ali možnost, da bi lahko preprečil hčerkino selitev iz LJ? Gre namreč za to, da je gospod karakterno zelo težek, šolski primer narcisa z ogromnim egom, ki še po 5 letih od razhoda premleva dogodke za nazaj, vali krivdo name, je precej neprilagodljiv in se težko sprijazni s tem, da ne more več kontrolirati mojega življenja, najbolj pa mu gre v nos, da mi/nam gre dobro. Sicer smo se že navadili na to in sem ob izpadih povsem mirna, ga znam ustaviti in uspešno postavljam meje, samo on je včasih tako neumoren, da se sprašujem, od kod mu čas in energija, predvsem pa komentarji in neumne ideje. Pričakujem namreč upor in želim biti pripravljena na verjetno bedaste “argumente” z njegove strani. Hvala.

glede na to, da se za njega nič ne spremeni, ti ne more čisto nič in nima besede pri tem.

New Report

Close