Najdi forum

Skupna ali ločena pot

S partnerjem sva se po nekaj letni zvezi odločila za terapijo, kjer naj bi ugotovila, ali sva za skupaj ali ne. Sedaj, sredi terapije, veva o tem še manj kot prej. Odprla so se čisto druga področja, predvsem iz otroštva, manj iz najinega odnosa. Oba doživaljava boleče stvari in namesto da bi se nekako osvobajala, sva še v težji situaciji, razbolela oba, manj odločna….

Prosim za komentar.Najlepša hvala.

Pozdravljeni!

Veliko stvari je bilo med vama neizrečenih in neprečutenih, ki so blokirala sproščen in kreativen odnos. Ko se par odloči za terapijo, se odloči za odnos, kar pa pomeni, da se bo potrebno soočiti z vsemi razbolelimi čutenji in stiskami, zaradi katerih do sedaj nista našla stika. Cilj terapije je, da se vidva začutita in povežeta v tistih čutenjih, ki vaju najmočneje zavezujejo. Da v tem najdeta sočutje in razumevanje drug do drugega, kar je pot za odnos, ki ima drugačno zasnovo. Temelji vajinega prejšnega odnosa se rušijo, kar je lahko zelo boleče, vse to pa je povezano z odnosom vajinih staršev in čustvene dinamike, ki je bila prisotna v vajinih prejšnih družinah. V terapiji so se odprla boleča čutenja iz vajinega otroštva, saj je le to najmočneje zaznamovalo vajin zakonski odnos.
Odločitev za drugačen in zrelejši odnos je hkrati tudi pot, ki ni vedno prijetna. Terapija prebuja vse tisto, kar je med vama razbolelo in nezdravo, to pa je vsekakor povezano z vajinim otroštvom. Ko se bosta tukaj povezala, začutila, našla sočutje kot prvo do sebe in posledično do partnerja, se vama bodo odprle nove dimenzije odnosa. Pomembno je, da se vidva v odnosu sprostita drug z drugim, kar pa pomeni, da bosta morala veliko stvari prečutiti in se začutiti.
Pot ni lahka, vendar je vredna truda, da lahko nekega dne partnerju pogledaš v oči in iskreno čutiš, da ga ljubiš, ker je tvoj in ti je ob njem varno in prijetno bivati ter da je pot, ki sta jo prehodila skupaj bila vredna truda in bolečine ter vseh tudi neprijetnih spominov, ki so vaju na tej poti notranje najgloblje povezali.

Imejte se lepo.

Sabina Stanovnik
Spec. ZDT
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
041/867-856
[email protected]

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

Terapija te najprej spozna s samim sabo,problem je lih v tem ,da sami sebe ne poznamo,če sebe ne poznaš ne poznaš partnerja in niti ne poznaš veze v kateri vsak dan živiš-smešno.Od tu zmedenost.Ljudje skočimo v neznano vodo in ker je bolj priročno skočiti v družbi-se pravi s partnerjem,se največkrat utopi ali eden ali pa kar oba,medtem ko rešujeta eden drugega.Najprej je treba rešiti sebe pred samim seboj in potem potrebe po reševanju eden drugega ni,ker veš v katero vodo želiš skočiti-poznaš sebe.Veš kaj želiš in česar ne želiš.
tERApija ali vaju bo povezala,ali pa ločila.V vsakem primeru bosta iztopila kot zmagovalca.

Tako kot pravi Ta prava Monica….terapija vaju bo združila ali pa ločila. Midva z bivšim možem sva tudi šla na partnersko terapijo….tam sva drug o drugemu izvedela stvari, ki so bile zelo zanimive in hkrati začela razumeti, zakaj se nekdo tako obnaša , kot se….jaz sem se dobro spoznala in v tistem trenutku pričela sama rasti v smeri osebnega osvobajanja stvari, ki so me naredile takšno kot sem bila….zdaj je poponoma nova pesem….s partnerjem, ki nekako ni mogel ven iz tega svojega začaranega kroga, sva šla narazen na mojo pobudo, ki jo ni nihče pričakoval….vesela sem ,da sem naredila korak naprej – ZAME in vesela sem, da sem sedaj takšna, kot sem….
Terapevt nama je takrat rekel: moj cilj in cilj terapije ni, da bosta vidva ostala skupaj, ker bom jaz tako rekel….cilje terapije je, da spoznata najprej sama sebe in se soočita s tistimi stvarmi, ki jih nosita s seboj že od otroštva….ko bosta to predelala ,pa lahko nekaj storita za vezo – ugotovita ali sta ali nista za skupaj….

“Najina ljubezen”, bi bila tako prijazna in povedala, kam točno sta hodila na terapijo? Hvala, lep pozdrav.

New Report

Close