Najdi forum

skupine enostaševskih družin

Pozdravljeni!
Zanima me, ali obstajajo/delujejo skupine enostarševskih družin, ki so to postale zaradi smrti enega od staršev? Če obstajajo, prosim za več podatkov o njih. Hvala

Eli,
obstala skupina razvezanih pri sv. Jožefu, menda se imenuje srce. Ste imeli v mislih tako skupino?

Hvala za odgovor. Bolj sem mislila na skupine enostarševskih družin, v katerih se zbirajo družine, katere sestavljajo vdova ali vdovec z otroki. Vem, da je zelo podobno skupinam razvezanih, vendar je razlika tudi v tem, da pri razvezanih starših ostajajo odprta vprašanja glede preživnin, stikov, itd., česar pa v primeru smrti enega od staršev ni, so pa druge težave, stiske (tudi žalovanje!).

Draga Eli!

Ni mi znano, da bi obstajala kakšna taka skupina enostarševskih družin.

– Za žalujoče pa organizirajo v društvu Hospic skupine za samopomoč žalujočim, delavnice in klub za žalujoče: .
– Skupina za samopomoč žalujočim je delovala tudi v okviru družinskega centra Betanija, morali pa bi se pozanimati, če še deluje: tel. 01/432 31 79.
– Do informacij in stikov z osebami s podobnimi izkušnjami pa lahko poskušate priti tudi preko foruma Bolečina ob izgubi bližnje osebe: .

LP

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

Eli2!

Mislim, da ni take skupine v Sloveniji. (Sem jo tudi jaz iskala). Sama sem se odločila, da se ne priključim ločenim, ker to ni isto. Naše družine in medsebojni odnosi so popolnoma drugačni, kot pri ločenih.

Morda pa jo lahko začnemo ustanavljati?

Sama sem sedaj še preveč na tleh, da bi se ukvarjala z drugimi.

lp Ana

Pozdravljeni!

Zgleda, da nas je tukaj več takih. Šele sedaj sem zasledila to pismo. Ker prihajam iz podeželja niti nisem iskala take skupine, bi pa bilo si prijetno pisati s sotrpini. Mogoče bi tudi za nas odprli nov forum. Kaj menite? Lp

Pozdravljena lena!

Svojo pobudo za nov forum napišite na forum O Med.over.net-u: . Pa bodo presodili, če je dovolj uporabnikov in uporabnic za takšen forum. Meni se zdi, da vas je kar veliko.

Srečno!

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

New Report

Close