Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Bolečine v sklepih in mišicah Skulioza in prikrajšava leve spodnje okončine

Skulioza in prikrajšava leve spodnje okončine

Pozdravljeni,

Sicer ne spada cisto v to temo, ampak vseeno bi prosil za nekaj informacij..Star sem 25 let v mladosti so mi odkrili skuliozo ter prikrajšavo leve okoncine za cca 2cm.Zato rahlo šepam. Pri ortopedu sem si izdelal posebne vlozke za cevlje v visini cca 1.5cm(ker 2cm ne gre v obuvalo)Zanima me sledece ali je mozno, da z leti pride do obrabe hrbtenice oziroma kolka?Ali je res veliko odvisno ali nosim vlozek ali ne?naj se povem, da sem zelo sportno aktiven dnevno pretecem minimalo 8-10km in se ukvarjam z raznimi sporti.ali to pozotovno vpliva na mojo bolezen??Pri 10 letih in kasneje sem imel moznost operacije, a se zaradi male prikrajšave in koplicirane operacije nisem odlocil za poseg. Prosil bi vas za kakrsnkoli nasvet, da se bi v prihodnosi izognil tezavam z obrabo..

hvala in lep pozdrav

Spoštovani!
Pri vseh nas bo prišlo dovečje ali manjše obrabe. Vi ste s vašim nesorazmerjem le bolj nagnjeni k temu. Zato JE važno, da se čim bolj približate idealu= ravnovesju( vložek redno dalje). 8 – 10 km teka vsak dan je pretiravanje za večino ljudi + še ostali športi. Z leti se to sešteva. Ker pa to očitno počnete že dolgo časa je vaš organizem na to navajen in bi bila prekinitev bolj škodljiva kot koristna. Spet ste zaradi tega malo bolj “predvideni” za obrabo bodo pa žile in srce bolj zdravi.
Ergo: z zdravo mero!
Lep pozdrav

New Report

Close