Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija SKU in candida! :)

SKU in candida! :)

Dober dan vsem skupaj!

Nazadnje sem spraševala za razne informacije o SKU, ki so mi bile v veliko pomoč. Zahvaljujem pa se predvsem za informacije o candidi!

Na kratko povedano: 6 mesecev sem bila brez kakršnekoli moči in enerigije, koncentracije nisem imela, včasih sem imela manjše glavobole, ves čas sem imela mejno temperaturo… Moja diagnoza je bila sindrom kronične utrujenosti.
Pred kakšnim mesecem sem poskusila test s slino, ki mi je pokazal, da imam candido. Nato sem pred nekako 3. tedni prvič poizkusila z aparatom BICOM, ki mi je candido potrdil. Ves čas sem se strogo držala diete in jemala predpisana zdravila. Po 12 dneh sem ponovno bila na BICOMU, ki mi candide ni več pokazal, prav tako tudi test s slino ne.
Od 1. seanse z BICOM aparatom se počutim odlično! Po vseh teh 6 mesecih brez energije, je imam sedaj več kot ostali okrog mene! Kar naprej nekaj pospravljam, pomagam mami, hodim v “shopping”, celo za računalnikom sem po dolgem času dlje časa, normalno lahko berem knjige in rešujem križanke, česar prej nisem mogla, ker me je začela boleti glava. Skratka, počutim se bolj zdravo kot že dolgo ne!
Predvidevam, da se je moje stanje tako hitro izboljšalo tudi zato, ker sem že pred tem imela dieto nekega drugega zdravnika, tako, da sem črtala le še sladkor. Mislim, da se je moje telo zato tako hitro očistilo.

Ker sem stara 18 in sem dijakinja, sem letos nekako pustila šolo na strani, tako, da grem naslednje šolsko leto ponovno v 3. letnik. V šoli sem bila le 1. konferenco in sem pridobila kar nekaj ocen. Ker ne vemo zagotovo kakšno bo moje zdravstveno stanje v naslednjem šolskem letu in, če bo trenutno počutje ostalo tako tudi vnaprej, smo se s šolo (ŠCRM Kamnik) dogovorili glede naslednjega leta. Po vsej verjetnosti mi bodo naslednje šolsko leto priznali ocene pridobljene letos, tako, da če se mi kakorkoli spet kaj “zalomi” ne bom imela prevelikih težav.

Lahko bi rekla, da za dežjem vedno posije sonce! 🙂 S trudom mislim, da se doseže marsikaj in, da ne obupujte! Z mami sva se ves čas trudili in iskali različne informacije, hodile k različnim zdravnikom in podobno. No, pa se nama je le obrestovalo, tako da upam, da lahko začnem živeti normalno najstniško življenje! 😀

Če ima kdo kakršna koli vprašanja mu rade volje odgovorim, predlagam kakšnega zdravnika, povem kakšno informacijo… Ker vem kako zoprno je vse to… 🙂 Pa že res, da sem stara šele 18, ampak glede sindroma kronične utrujenosti in podobnih zdravstvenih zadev, sem se v zadnje pol leta naučila veliko več kot se večina v celem življenju! 🙂

Če kdo potrebuje moj e-mail in msn naslov: [email protected]

Lepe pozdrave in čim več optimizma! 🙂

Anja Perše

Drago dekle , pozdravljeno !
Vesela sem , da si uspešno okrevala. Vsak uspeh je zmaga upornosti.
Prepričana sem , da se ti bo z zdravjem življenje v celoti zasukalo na bolje.
Kaj pa je izgubljeno šolsko leto v primerjavi z večnostjo.
Vsak poraz je nov izziv za zmago.
Še nekaj vprašanj :
– Ali si iz prehrane izločila vse ogljikove hidrate ( žitarice , neoluščen riž)?
– Kako je s sadjem in razredčenimi naravnimi sadnimi in zelenjavnimi
sokovi ?
– Si dodajala prehrani mlečno-kislinske bakterije ( bifidus , acidofilus )?
– Si dodajala hrani encimske dodatke ( npr.fermental ali kaj podobnega) ?
– V kolikšni meri pripisuješ ozdravljenje terapiji z BICOMom ?
Sama se borim s kandido že lep čas. Kljub asketskemu prehrambenemu režimu ( verjetno pa še s čim grešim) – ne uživam živalskih beljakovin,
kruha, sladkorja in nadomestkov,medu, kofeina, alkohola,fermentiranih živil,
gob, kvasa … dodala pa sem DIDO ( reklamirano sredstvo proti kandidi),
ki jo uživam že drugi mesec in fermental , pa ugotavljam le neznatno
izboljšanje, kar potrjuje tudi poskus s slino.Kakšnih drugih preiskav
npr. blata pa nisem opravila. Moja zdravnica je skeptična do poskusa s
slino in kozarcem vode. Nikoli pa nisem še poskusila z zdravili antimikotiki.

Ali lahko zaupaš, kje se zdraviš z bicomom in kakšna je cena enkratne
terapije ?
Hvala in užij mladost , pa še dolgo , vroče poletje ti želim.

1. Iz prehrane nisem izločila vseh ogljikovih hidratov – jem rjavi riž, črni kruh, polnozrnate izdelke…

2. V času diete (ki gre počasi proti koncu) ne jem sladkega sadja – jem do 2 kisli jabolki na dan (tista živo zelena :D), kakšen kivi, jagode, rabarbaro (ki je sicer zalenjava…) in pijem nesladkan rabarbarin kompot in limonado z malo ali nič natrena.

3. Ne vem, da bi jedla kakšne mlečno-kislinske bakterije, mislim da ne…

4. Encimskih dodatkov nisem jemala.

5. Mislim, da je zdravljenje z BICOM-om precej pripomoglo k izboljšanju, saj sem s tem izločila še ostale alergije, poleg tega pa naj bi me BICOM še dodatno stimuliral.

Ker nikoli nisem marala zelenjave jo je na mojem jedilniku trenutno le malo vrst pripravljenih na malo načinov. Moj jedilnik je nekako tak: jem zelenjavno juho, ki jo spasiram in vkuham kus-kus; jem rjavi riž z zelenjavo; makarone z malo mletega mesa in veliko zelenjave (makarone brez jajc in bele moke – taki pisani); če jem meso je kot priloga vedno zelenjava in le malo krompirja ali riža (od mesa jem belo meso in le redko goveje – svinjine niti pod razno!), meso je vedno pečeno ali kuhano, nikoli cvrto…; zelo rada imam kašo z jabolki ali polento z jabolki (naribana jabolka – recept je na zadnji strani kaše :D); jem polnozrnat kruh, prepečenec, črn kruh ipd.
Pijem praktično samo vodo, limonado in rabarbarin kompot – lim. in kompot sta narejena doma!

Na listu o candidi, ki sem ga dobila pri zdravnici je pod dieto napisana naslednja prehrana:
STROGO PREPOVEDANO:
– vse oblike naravnih sladkorjev (pesni, trsni, grozdni, sadni)
– med, vse vrste bonbonov, čokolado
– vsa peciva, ki vsebujejo sladkor
– sladko sadje (grozdje, pomaranče, slive, breskve, banane)
– suho sadje (fige, dateljne, marelice, rozine, kandirano sadje)
– sadne sokove, kokakolo, kokto in druge sladke napitke)
– vse oblike alkoholnih pijač
– vse izdelke iz bele moke (testenine, vlečeno testo, pecivo)
– orehe, mandeljne, lešnike, arašide (zaradi nevranosti novih okužb z glivicami)
– svinjino in vse vrste cvrtega mesa
– müslije z dodanimi sladkorji, medom in čokolado

LAHKO JEMO:
– polnozrnat kruh (majhne količine)
– meso in klobase (razen svinjine)
– ribe in jajca
– krompir, kolerabo, korenje, peso
– vse zelene solate, špinačo, paradižnik, kumare, radič
– riž v majhnih količinah
– kislo zelje, česen, čebulo, sveže zelje, ohrovt
– mleko, sir, nesladkane mlečne izdelke (kisle izdelke), maslo
– kislo sadje: limone, grenivke, kivi, ananas, eno kislo jabolko na dan
– kompot iz kislega sadja – nesladkan
– kavo in čaj brez naravnega sladkorja
– mineralno vodo
– saharin, natren, ciklamat
– sol (po možnosti kristalno) in začimbe

Drugače pa poleg diete že kakšen dober mesec jem tablete: SUPRADYN, HERBION (ginseng kapsule) in BIO-QINON Q10. Ob terapiji pa sem mislim da na začetku 6 dni jemala NISTATIN, ki mi ga je predpisala zdravnica, trenutno pa proti koncu terapije jemlem še kapsule LINEX, ki naj bi uredile črevesno floro po tej dieti.

Zdravnica pri kateri sem bila na aparatu BICOM je dr. Alenka Kafol, ki je ravno danes imela predavanje. Njen telefon je 01/429 80 00, e-mail naslov: [email protected], naslov njene ambulante pa Zeljarska 2, 1000 Ljubljana.

No, mislim da sem odgovorila na vse in še več. To mi je pa res uspel cel roman! 😀 Se vidi, da imam čisto preveč energije! 😀 hehe! Upam, da ni predolgo!

LP

Anja

Bingo!
Me veseli, da ti je uspelo! Super. Tudi jaz imam novico, ki sem jo danes izvedela pri enem od specialistov. Kot veste, imam alergije, intoleranco, pomanjkanje encimov disaharidaza, in številne težave, kot vsi vi. Še preden sem imela možnost omeniti zdravniku, da sumim na kandido, mi je on omenil, da je bil nekje v tujini, mislim da v Ameriki, in da so tam govorili na veliko o kandidi. Ta težava ali bolezen za uradno medicino ne obstaja, zato uradno ne sme izdajati nobenih pisnih izjav, če bi ga kdo povpraševal kaj na to temo, bi bil primoran vse zanikati, ker bolezen – težava ni uradno priznana. Pri nas bodo šele začeli preučevati o kandidi, imeli bodo poskusne kunčke, se pravi nekaj bolnikov, in kolikor sem razumela, za zdaj samo naravna zdravila. O SKU in FM ni omenjal nič, ne vem, ali to sploh povezujejo. Pri nas je raziskava o kandidi še v povojih, kaj več bo znano šele čez 3 do 4 leta, do takrat bo pa tema. Zato mislim, da je boljše, da si do takrat pomagamo kot do sedaj, na uradno medicino lahko pozabimo(za zdaj). Mislim, da ne smem omenjati njegovega imena, da ne bi imel težav, vprašala ga pa bom, s katerimi naravnimi zdravili bodo začeli, in vam sporočila. Mogoče nam je že kaj od tega znano. Omenil je samo to, da se najprej zdravi z zdravili in šele nato proti koncu z fermentalom, če ne, se lahko stanje včasih tudi poslabša.

Anja , hvala – zlata punca si.
Lepo dopustovanje in veliko takšnih sončnih dni kot je današnji.

Draga Anja, midve sva se srečali osebno, tako da sem ti moje veselje ob tvojem uspešnem okrevanju lahko izrazila v živo. Presenetljivo je, da ti je po zdravljenju kandide zelo hitro padla trajajoča povišana temperatura na povsem normalne vrednosti. To je pomembno sporočilo.
Veseli me tudi, da so na tvoji srednji šoli razumevajoči do tvoje zdravstvene situacije in ti “gredo na roke”. Tako se dela!

Uspešno okrevaj, draga Anja, dobro napreduj v šoli in oglasi se še!

Pozdravljam te!
Veronika

Glede na prehranjevanje sem mi zdi kar nemogoče, da si ne bi tvoj organizem od kandidaze opomogel. Jaz sem po enoletnem boju s to peklensko urujenostjo začel z presno hrano(popolnoma tudi opustil pitje kave, kaditi sem nehal že prej) in si opomogel v parih mesecih, tudi obetajoči se rak na debelem črevesu se je kar “umaknil”. Če bi popolnoma opustil uživanje alkohola, bi bilo še prej. Žal sem kasneje večkrat pojedel večjo količino napolitank (od kod mi to, mimam pojma, ker nikoli nisem jedel dosti sladkarij), večkrat kakšen kos sira, kasneje, po pol leta, pa večkrat pizzo(4je siri, mesa ne jem že dlje časa). A kljub “prekrškom” se je zadeva neprestano izboljševala, dokler sem le jedel pretežno sadje, vsaj do poznega popoldneva 3-4 mono obroke surovega sadja, kakšne redkvice ali zvečer solato. No, takšna je moja izkušnja, star sem 30 let, kandidiaza se je začela 2 tedna pred 27im rojstnim dnevom.

No, spet se javlam na forumu… Da ne boste rekli, da sem pozabila na vas! 😛
Želela sem povedati, da je moje zdravje še vedno super, očitno sem res čisto zdrava in upam, da bom taka tudi ostala. Zdaj uživam počitnice kolikor je mogoče, delam izpit za avto (v avgustu raje ne hodite po okolici domžal… :D) in se pripravljam na novo šolsko leto. Upam tudi, da so vse moje informacije še komu pomagale, sem pa še vedno na voljo vsem, ki jih zanima karkoli v zvezi z mojo bivšo boleznijo. 🙂

Lepe pozdrave!

*Anja*

… Če hočeš videti mavrico, moraš videti dež in sonce …

Drži se, Anjuška!

Anja živjo,
pred dobrim mesecem sem ti tudi jaz pisala (na mail) in si mi dala vse potrebne podatke o candidi in pregledu BICOM – v petek sem opravila pregled in imam potrjeno candido – v zelo hudi obliki (vse možne kandide) tko da sem na strogi dieti in pijem antimikotik, upam, da se bom tudi jaz rešila iz začaranega kroga težav, ki trajajo že 14 let. Hvala ti še enkrat za vse informacije.

Ponovno se oglašam – po 16-ih dnevih sem naredila ponoven pregled kandide, ki je bil negtiven. Prebavne težave so “čudežno” izzvenele. Počutje je vse boljše, energije vse več. Hvala ti Anja za vse informacije, upam, da je s teboj še vedno vse OK in kvečjemu še boljše.

Se opravičujem, da tako pozno odpisujem! Ko je človek zdrav ima polno drugih opravkov! 🙂
Andreja76, vesela sem, da sem ti s svojimi informaciji pomagala, res super, da se ti ja stanje tako zelo izboljšalo!
Sama moram reči, da sem še vedno zdrava, energije imam dovolj, ves čas sem vesela (verjetnu tudi zato ker imam sedaj super razred v šoli)… Tako da sedaj poskušam nadoknaditi vse kar sem v več kot pol leta bolezni zamudila. Naredila sem tudi izpit za avto, v šoli imam lepe ocene, skratka, bolje ne more biti! Upam, da bo tako tudi ostalo! 🙂
Moram pa reči, da se mi je v zadnjih parih dneh stanje malenkost poslabšalo, saj sem spet dobila mejno temperaturo, koncentracija pa mi je malenkost popustila, a to stanje še zdaleč ni podobno tistemu, ki sem ga imela pred pol leta. Včeraj sem bila tudi ponovno na BICOM terapiji in čakam, da se mi vse skupaj izboljša. Čeprav imam na srečo počutje kolikor toliko solidno in še vedno toliko koncentracije, da se lahko učim. 🙂 Mislim, da se mi je stanje malenkost poslabšalo zaradi preobremenitve (očitno malce preveč učenja, potepanja in zabave). Morda si organizem le še ni tako opomogel, tako, da moram biti malce bolj previdna.
Ampak ja, načeloma sem zdrava, tako da lahko naprej uživam. 🙂
(se opravičujem za tale moj spis, ampak moram nadoknaditi, ker dolgo nisem pisala)

Lep pozdrav!

Anja

Anja, žal se je tudi meni stanje poslabšalo, sicer ni tako slabo kot prej ampak kar precej slabše je, bom pa nadaljevala z dieto (sem se malo pregrešila vmes in se zelo pozna) in pa z jemanjem probiotikov. Predvsem sem zeloooo utrujena, prebava je boljše ampak še sem fajn napihnjena.

Počutje se je spet izboljšalo, sem spet na dieti, te spremembe so p a zelo hitre 🙂

New Report

Close