Najdi forum

Tri mesece po porodu so se začele težave s križem, ampak ne take tipične, kot sem jih že dvakrat v življenju imela, ko me je uščipnilo v križu in se nisem mogla premikat. Tokrat sem imela težave predvsem ponoči oz. ko je bilo treba vstat iz postelje, kot bi imela en krč (bila čisto trda v križu, pri premikanju oz. poskusu je bolelo) enostavno sem rabila ene 10 minut, da sem se ”ogrela”. Šele potem sem imela moč, da sem dvignila malega iz zibke. čez dan ni bilo nobenih problemov niti bolečin. ko sem bila pri zdravniku, mi je napisal naklofen in dovolil uporabo tensa, ki ga imam doma. Težave so se zdaj umirile.Od takrat pa sem pozorna, da mi pri razmigavanju poka v križu in ta občutek mi je neprijeten. ena takih vaj je npr. ko približam pokrčeno koleno in komolec, ampak s strani, torej odprto. Partner pravi, da mi to poka v kolkih, ampak jaz imam občutek, da mi v križu. Težava ni boleča, je pa neprijetna in ker traja že en mesec in kar ne mine, ne vem ali naj grem k zdravniku?

Od tega je sedaj minilo še tri mesece. Škrtanje pa se pojavi praktično pri vsakem premiku trupa. Rentgensko slikanje pa kaže: Poudarjena lumbalna lordoza. sacrum acutum. manjša hondroza L1-L2 IN L5-S1. manjša spondiloza vseh lumbalnih segmentov. struktura je v mejah normalnega. Sedaj čakam na fizioterapijo.

Bi mojo težavo lahko odpravili pri vas, če fizioterapija ne bo pomagala?

HMM, očitno se je odgovor nekam izgubil?

Odgovor se ni izgubil, morate pa razumeti, da imam ogromno dela in prav vsak dan žal ne morem odgovarjati na vaša vprašanja. Trudim se pač, kolikor morem.
Škrtanje je znak napačnega sodelovanja sklepov in mišic v ledvenem delu hrbtenice.
Vaše stanje zahteva vaje za stabilnost v ledvenem delu, vaja, ki jo navajate, pa deluje ravno nasprotno in povzroča nestabilnost, zato je raje ne izvajajte.
Slika sama ni slaba, kaže na ohlapne mišice v ledvenem delu.
Z manualno terapijo vam lahko pomagamo, zato svetujem, da se s slikami oglasite v naši ordinaciji, po terapiji vam bomo tudi predpisali ustrezne vaje za stabilizacijo ledvenega dela hrbtenice.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close