Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT škropljenje hmelja

škropljenje hmelja

Pozdravljeni
Živim v hiši poleg katere so velika polja hmelja.Tukaj v neposredni bližini je tudi šola in vrtec. Hmelj škropijo proti ušem vsak dan. Še posebej hudo je mesece maj, junij, julij. Opažem, da je na tem območju več raka. Ali je sploh pametno imeti otroke ? Je morda bolje , da se ne odločim za nosečnost?
Ali proti lastnikom hmelja res ne moremo ničesar ukreniti? (le ti vedno trdijo, da uporabljajo minimalno predpisano količino škropiv – a kaj ko so površine hmelja tako obsežne) Učitno ne pomagajo nobene bolezni , nobena smrt.
Ne vem, če sem prav naslovila vprašanje, vendar vas vseeno lepo prosim, da mi poveste svoje mnenje.
Lep pozdrav in še naprej tako uspešno delo vam želim.

Bolj učinkovito boste lahko ukrepali, če se boste povezali z najbližjim okoljevarstvenim združenjem. Morda bi lahko kdo od obiskovalcev foruma posredoval naslove.

Ponovno pozdravljeni!
Zahvaljujem se vam za delni odgovor, vendar vas še prosim, da mi poveste kaj o škodljivosti škropljenjna hmelja proti ušem. Še posebej me zanima, kako vpliva škropljenje na plod v nosečnosti in kako na otroke.
Hvala in lep pozdrav.

Ko mi boste napisali natančno kemično sestavo škropiv in zapisali kakšnim dozam teh kemikalij ste izpostavljeni, na kakšen način ( vdihavanje, kontakt preko kože) in v katerem času nosečnosti, vam morda lahko poskusim kaj odgovoriti.
Splošnih odgovorov žal ni. Le to, da smo nad možnimi učinki številnih kemičnih sredstev zaskrbljeni . Zelo težko njihovo škodljivost verodostojno dokažemo, to pa ne pomeni, da se jih ne bojimo.

New Report

Close