Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Škrlatinka – antibiotiki

Škrlatinka – antibiotiki

Spoštovani,

imam vprašanje. Pri sinu (star 8 let) so se pojavili izpuščaji na licih (pordela lica), ni imel vročine, nobenih drugih simptomov, nikjer po telesu nobenega izpuščaja, tudi na jeziku ne, koža se ne lušči ali kaj takšnega. Ker je imel 2 dni pordela lica sem se ustrašila zaradi škrlatinke, sva šla do pediatrinje, ki je naredila bris na streptokok, ki je bil pozitiven in potrdila je škrlatinko. Sin je dobil antibiotik Ospen, 10 dni po 5 ml na 8 ur (ima 24 kg). 10 dni ne sme tekati ali se telesno preveč naprezati. Lic po parih dneh nima več pordelih.

Sprašujem se, ali je to bila res škrlatinka, če ni imel ne vročine in nobenih drugih simptomov?

 

Imava pa še drugo težavo, Ospen jemlje na 8 ur, ob 7 zjutraj, ob 15. uri ter ob 23.00. Čez dan še nekako gre in se zelo trudi, ko pa ga zbujam ob 23. uri, pa doživlja stiske. Ne gre za kljubovanje, resnično mu Ospen ni dober, se mu dviguje, že ko vidi, da ga mora vzeti, resnično se trudi, da ga vzame, ampak ob tem doživlja takšne stiske, že skoraj travmatične izkušnje, joka, se včasih trese od stiske, pozna se pri dihanju, ker pravi, da ga je strah, ne gre za čustveno-vedenjske izpade, daleč od tega, ampak le za stisko. Potem nekako prebrodiva, ker se sam res potrudi, da vzame. Čez dan gre lažje, bodri tudi sam sebe, to ko ga zbudim ob 23.00, pa je stiska.

Zanima me, ali naj še jemlje Ospen? (Glede na to, da ni bilo nekih simptomov že v začetku.) Pred nama je še 6 dni jemanja.

 

Kaj predlagate?

 

Hvala vam za odgovore.

 

Lep pozdrav

Če ne gre za nosilstvo streptokoka, potem je to pač škrlatinka, brez akutnih znakov (ki bi se najverjetneje šele razvili).

Ospen jemljemo 10 dni, s čimer preprečujemo zaplete ne ali slabo zdravljenje streptokokne okužbe.

Škrlatinka

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close