Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Skrivni jezik vašega telesa

Skrivni jezik vašega telesa

Vsaka bolezen je povezana z določenimi čustvi, programi in prepričanji. Ko to prepoznamo in spustimo, se lahko spremeni tudi naše življenje. 

To  spodaj je sicer za fibromialgija, toda, morda bo kdo v njem videl tudi sebe, svoje travme… Knjiga je v  angleščini, toda bere se jo lahko tudi s pomočjo telefona ali tablice in prevajalnika. Tekst se preslika in potem prevede, shrani ali, In, zapiše. In potem dela. In deluje…

Intuitivna zdravilka Inna Segal, ki je za svojo knjigo, The secret language of your body, prejela nagrado Nautilus, ( to je ameriška nagrada za posebne dosežke na področju medicine, znanosti…, tudi Don Eden jo je dobila), Je o fibromialgija je napisala tole.

FM Inna Segal
Facebook
Inna Segal
13. april 2018
Fibromialgija je bolezen, pri kateri ljudje opisujejo simptome, ki vključujejo razširjeno bolečino in občutljivost telesa, ki jih pogosto spremljajo utrujenost, kognitivne motnje in čustvena stiska.

Če vi ali nekdo, ki ga poznate, trpite za fibromialgijo, začnite proces zdravljenja tako, da raziščete, kdaj se je prvič začelo. Kaj se je dogajalo v vašem življenju – v tem letu ali celo 18 mesecev prej, preden ste začutili bolečino. Pogosto se je bolečina pojavila zaradi velike travmatične izkušnje (npr. umre vam bližnja oseba, vašemu otroku diagnosticirajo bolezen, velika izguba v vašem podjetju, ločitev itd.) To lahko pomeni, da je vaš živčni sistem doživel velik šok in da je v njem veliko čustvenih bolečin in žalosti, ki še niso bile predelane.

Raziščite tudi – koliko krivde nosite zaradi nečesa, kar se je zgodilo – to je, zlasti travmatičnega dogodka, nesreče, nečesa v zvezi z vašimi otroki ali okužbe, ki se ni pravilno pozdravila, velike izgube ali razočaranja itd. Delajte na tem, da sprostite morebitno krivdo in odpustite, sprostite travme v knjigi (Skrivnost življenja Wellnes-angleška.)

Vas je strah izpustiti nadzor in sprostiti stare negativne vzorce, ki vam ne služijo?

Kaj ste pripravljeni izpustiti?

Ali ste v otroštvu doživeli kakšno zlorabo? (nerazrešena bolečina, ki ste jo čutili, bi lahko zdaj prišla na površje.)

Ali imate občutek, da ste v preteklosti doživeli izjemno krivico?

Ali se poskušate izogniti trenutnim okoliščinam, da se vam ne bi bilo treba ukvarjati s težavami, ki zahtevajo nujno pozornost? (To lahko vključuje urejanje določenih odnosov, ki zahtevajo pozornost, ali pa si vzamete čas zase, da poskrbite zase in se pozdravite itd.)

Delajte na jezi, krivdi in onemogočanju, saj ti močno poslabšajo simptome. Raziščite tudi, ali imate občutek, da vam ne more spodleteti. Perfekcionizem lahko bolečino še poslabša.

Če imate v liniji prednikov kakšno travmo, povezano z vojno in mučenjem, je treba tudi to sprostiti, da se bo bolečina zmanjšala.
Ustvariti morate zdrave meje zase in za druge glede tega, kaj je v redu in kaj ne.
Upam, da vam bodo ti predlogi pomagali pri sprejemanju odločitev, ki vam bodo dali moč.

Inna Segal

Prevedel prevajalnik.

Breda

Mislim da je to PDF knjige:

 

Drugi poskus:

Še ena knjiga na Amazonu. Kindl samo 11, 5 eur.

Your body speeks your mind
Deb Shapiro

Vodnik po sistemu po vašem telesu, ki razkriva, kaj vam sporoča o vas samih
• Navzkrižni indeks simptomatskih bolezni, od glavobolov do pljučnice, in čustvena neravnovesja, ki jih simbolizirajo
• Ustvarjalne tehnike vizualizacije in meditacije za izboljšanje vaših sposobnosti poslušati, komunicirati in zdraviti svoje telo in še več.

Zdravljenje je nenehno potovanje – potovanje, na katerem vedno globlje sprejemamo sebe, pojasnjuje Deb Shapiro. Vaše telo govori vaš um vas popelje na to potovanje in poglobi vaš odnos z vašim umom in telesom. Prenovljena in posodobljena uspešnica v Veliki Britaniji.

( iz opisa knjige na  Amazonu) 

Breda

In o možnih vzrokih za  nastanek multiple skleroze piše Inna Segal:

Multipla skleroza

Postavljate drugge ljudi in obveznosti na prvo mesto. Preveč se ženete. Ste predobremenjeni. Občutek, da niste dovolj dobri. Imate omejujoča prepričanja. Odklanjanje, zanemarjanje in samosabotaža. Občutek nepovezanosti s seboj in drugimi. Izčrpanost, zaskrbljenost, sram in krivda.

Breda

Tapkanje ali Tehnika doseganja čustvene svobodeali Emotional freedom technique. Avtor metode, Gary Craig je opisal tapkanje z osebo z MS z naslovom (lahko si prevedete s prevajalnikom.)
Dissolving MS symptoms with EFT–and a good look at the cause
Pred leti je na mojo delavnico prišla ženska z MS. Tako dobro je napredovala, da se je ustrašila in je ni bilo več. Mislim, da ima Gary tudi video EFT for serious disease. Tudi Donna Eden je imela MS in se je pozdravila. V knjigi Energijska medicina piše o ženski, ki je imela MS, delala vaje po tej knjigi, se pozdravila in potem učila druge. Gotovo si z nelom na čustvih in energijah izboljšamo počutje.

Breda

New Report

Close