Najdi forum

Skrivam se po hiši….

Stara sem 33 let,poročena 10 let, 2 šoloobvezna otroka. 2 leti brezposelna. Manjša kmetija. Živimo v mansardi, spodaj tašča.
V hiši se počutim kot tujec, čeprav smo hišo sezidali vsi trije, ni samo od tašče.
Stalno mi meče naprej kolk je garala, da je utrujena, da jo moramo “rihtat”, ne zanima jo kako se počutim jaz ko nimam službe…ne daje za položnice, briga jo zame, jaz sem itak kriva da sin ne govori z njo…tako da se jo izogibam. Stara je 74let in vedno je bila doma na kmetiji. nima izpita, ne prijateljev s katerimi bi kam šla, preveč je škrta. Užaljena je, ker jo jaz ne zabavam in vozim okoli s seboj…obup. nimam energije, skrbi me prihodnost, kdaj bom dobila službo….potem pa še njo poslušat vsak dan, ona mene ne razume, me sploh ne posluša. preglasi me, kako je ona garala, kolk je boga, kolk jo zdaj vse boli…..ne morem….in ne maram jo. Kaj naj?

Pozdravljena YesNo

Prebiram tvoje besede in moram priznat da si me zelo presenetila. Pišeš, da si stara 33 let in že deset let poročena, dva otroka, res pohvale in občudovanja vredno. Si mlada mamica v najlepših letih, poleg skrbi z otroci in kmetijo pa je tukaj še tašča ki ti para živce. Že od nekdaj velja rek, da stari in mladi ne pašejo skupaj in vedno znova se to tudi dokazuje. Predlagam ti, da se čim več časa zadržuješ v mansardi in čim manj časa z njo. Glede na to, da imate kmetijo bo to verjetno težje, ker verjetno skupaj opravljate določena opravila vendar bi bilo dobro tudi da svoj prosti čas preživiš nekje kjer boš lahko sproščena, mogoče z otroci na sprehodu ali na pijači z prijateljico… Vsekakor bi te to razbremenilo in potem bi tudi opazke svoje tašče malce lažje prenesla. Želim ti tudi da bi čimprej našla zaposlitev saj bi ti to vlilo samozavesti in tudi počutila bi se bolje.
Upam, da se ti bo v kratkem vse uredilo, vsekakor pa si lahko zelo ponosna na sebe saj bi se marsikatera ženska lahko zgledovala po tebi.

Andreja

New Report

Close