Najdi forum

hvala ta vse komentarje, ki so bili namenjeni meni.človek sam izbira s kom bo v življenju delil čas in s kom ne. staršev in sester/bratov ne izbiramo, vse ostalo pa. torej … če se nikoli nisi čutil del družine, zakaj bi kot odrasla oseba še naprej vztrajala v njej? zakaj bi hodil na družinska srečanja in blefiral kako je vse lepo in krasno, ko pa si kot otrok v tej družini prežviljal bolj ali manj samo bedo in bil priča neprimernim odnosom, neazumevanju sebe, opustittvi pomoči, ko si jo nujno potreboval (kot otrok)? slaba ali dobra meni je super, da mi ni več treba bit na skupnem pikniku kjer mama in sestra tridta, da oče nikoli ni pil in mame nikoli ni udaril in mi nikoli nismo bežali pred njim, da se jaz motim. meni jim pač ni uspelo “sprati” možgane.

po drugi strani pa … koliko je na sodičih zapuščinskih zadev, v katerih so bratje in sestre na smrt skregani, 10 in več let ne govorijo drug z drugim, se niti ne obvestijo, če kdo izmed njih umre? žlaha je strgana plahta in kri JE voda v sloveniji. mi nismo narod, ki bi nam že starši kot otorkom vcepljali zavest, da moramo za sestre/brate skrbet, da se moramo razumet. poleg tega imajo naše družine toliko enih družinskih skrivnosti, da ni čudno, ko se enkrat razvejo – in vedno se, da razpadejo te kvazi družinske vezi. ko odrasli otroci izvejo, da imajo nekje drugje še polbrata / polsestro, ko izvejo, da ta oče, ki jih je vzgajal, sploh ni njihov oče, da …

Morda bi tozadevno prisluhnili še, kaj nam pravi Bog.

Evangelij po Luku 14,25-33

Odpoved vsemu
(Mt 10,37-38)

25 Z njim so potovale velike množice. Obrnil se je in jim rekel: 26 »Če kdo pride k meni in ne sovraži svojega očeta, matere, žene, otrok, bratov, sester in celo svojega življenja, ne more biti moj učenec. 27 Kdor ne nosi svojega križa in ne hodi za menoj, ne more biti moj učenec. 28 Kdo izmed vas, ki hoče zidati stolp, prej ne séde in ne preračuna stroškov, ali ima dovolj, da ga dokonča? 29 Sicer se lahko zgodi, da postavi temelj, zidave pa ne more dokončati; in vsi, ki bi to videli, bi se mu začeli posmehovati 30 in bi govorili: ›Ta človek je začel zidati, pa ni mogel dokončati.‹ 31 Ali: kateri kralj, ki gre na vojsko proti drugemu kralju, ne bo prej sédel in se posvetoval, ali se more z deset tisoč možmi postaviti po robu njemu, ki prihaja nadenj z dvajset tisoči? 32 Če se ne more, pošlje poslanstvo, ko je oni še daleč, in sprašuje, kakšni so pogoji za mir. 33 Takó torej nobeden izmed vas, ki se ne odpove vsemu, kar ima, ne more biti moj učenec.«

New Report

Close