Najdi forum

Jaz pa mislim, da bi morala biti sankcionirana v prvi vrsti socialna delavka. Ona je tista, ki mora reagirati v otrokovo korist, kadar starši tega ne zmorejo.
Tukaj pa mama ni zmogla, ona pa tudi ne.
Pa bi morala, navsezadnje je zato tudi plačana.

Primera sta sicer različna,a malo podobna.Če se ne bo premaknilo in spremljalo nič v primeru dojenčice,bi se znalo ponoviti to kar se je s to punčko.Kakšno neodgovorno dejanje ali zanemarjanje ali karkoli groznega.Potem pa spet oni niso nič vedeli,…to,da otroka pustiš v avtu pri takšni vročini,in to za štirideset minut,moraš biti malo bolan in nesposoben skrbeti za svoje otroke.Na žalost,…
Upam,da se za obe punčke in vse ostale otročke,čimprej in pravično poskrbi,…

Članek iz Dnevnika vendar vse pove:

…CSD Ivanka Drnovšček in dodala, da lahko v takšnih primerih staršem odvzamejo otroka, vendar si vseeno na vso moč prizadevajo, da do tega ne bi prišlo. V takšnih primerih, pravi, raje pomagajo s svetovanjem in drugimi oblikami pomoči, vendar le, če so jo prizadeti pripravljeni sprejeti.
Drnovščkova je še povedala, da so se na Goriškem že srečali s podobnimi primeri ogrožanja otrok, in poudarila, da tudi odvisnost od drog enega izmed staršev ni nujno razlog za odvzem otroka, v kolikor je zanj zgledno poskrbljeno.

“V omenjenem primeru je hitro in pravočasno reagirala tudi interventna služba CSD. Otrok je bil že tri ure po dogodku na varnem. Ker deklica ni bila ogrožena, smo jo začasno vrnili materi, ki jo je sam dogodek zelo pretresel,” je povedala Majda Pušnar iz CSD. Ob tem je dodala, da za veliko primerov zanemarjanja otrok nikoli ne zvedo, hkrati pa je zelo težko določiti meje zanemarjenja. “

Mamica je bila očitno pripravljena sprejeti pomoč, za otroka je bilo več kot zgledno poskrbljeno, droge pa niso ovira za zdrav in kvaliteten psihofizični razvoj otroka. Deklica potemtakem ni bila ogrožena, mati je bila po dejanju zelo pretresena, šokirana in začudena nad lastnim obnašanjem, torej se ji otroka lahko vrne. Le kako lahko pomislimo, da je bila deklica zanemarjana, meje je vendar zelo težko določiti? Moji štirje otroci niso še NIKOLI prespali ene same noči brez odrasle osebe v hiši, kaj takega mi še na pamet ni padlo, ampak jaz pač ne določam mej zanemarjanja, za to imamo strokovno šolan kader, mar ne?

Kaj se lahko zgodi v treh urah? Kdo pa lahko zagotovi/ugotovi, da deklica ni bila ogrožena? Stroka? Po kakšnih kriterijih?

In zakaj vaši štirje otroci niso še nikoli prespali brez odrasle osebe?
Mimogrede, moji tudi ne, ker bi jih s tem OGROŽALA.

Upajmo le,da ne bo spet 2 leti mimo. Molk me skrbi. Kar naenkrat vse potihne, kot običajno, naredi se nič ne in lepo vse po starem. Kot ponavadi. Ali se res nič ne da narediti brez pritiska javnosti?

Ta članek res vse pove!!!
Če je mama pred dvema letoma dobila pomoč v obliki svetovanja in druge oblike pomoči (le kaj bi to bilo???)pa se je kljub temu “zgodila” ta noč, to najbrž pomeni, da pomoči NI PRIPRAVLJENA SPREJETI, kajne kartamenamami???

Kako dolgo pa po vašem menju strokovnjaki “tako pomagajo”?
Kako dolgo “strokovno” otrok lahko trpi in je ogrožen? kriterij???
Po kakšnih merilih/standardih se to oceni???

SICER PA SAMA OPAŽAM, DA SEM ENA REDKUH, KI ME JE TO ZABOLELO. TEŽKO SPREJMEM, DA JE TAKO.

Nisem komentirala, ker si pač svoje mislim o napisanih besedah. Kot prvo, so “zlajnane” in jih sod. delavci znajo na pamet. Sedaj so se pač pričele pojavljati nove floskule s katerimi bodo odganjali novinarje in zgroženo javnost. Na začetku so bili, Lidija se spomniš: Je vse v najlepšem redu. Rejništvo je pri nas zgledno urejeno. Tujina se zgleduje po nas, kako vse štima. In še bi jih lahko naštevala. To so zame še vedno le izgovori. Na konkretno vprašanje, kakšno pomoč točno so nudili, ali je mama bila na odvajanju,…. pa zaradi varstva podatkov ne bodo odgovarjali, ker itak odgovora nimajo.

Naj mi katera pač tukaj razloži, kakšna pomoč to je, ki so jo nudili? In kako so nadzirali materin trud? Ali so sploh kaj nadzirali in preverjali? Standardov in meril pa itak veš, da jih ni, kaj sprašuješ tak noro! Ena se pač odloči!

Lidija,

menda si razumela sarkazem mojega komentarja? Iz članka veje en sam cinizem, od besede do besede. Droge niso ovira za zgledno skrb za otroka!?! Traparija.

pozdrav,
sem avtorica prispevka izpred 2 let, zgodba je žal obširna,kajti veliko stvari se je posredno zgodilo tudi moji družini in smo imeli nešteto težav, sem pa bila sedaj 3 tedne odsotna,zasledila komentarje na zg.post, zato obljubim da stvar dam naprej, ampak v roku nekaj dneh,kajti imam precej ostalih težav/zdravstenih/, podatke,razlago ne bi objavljala javno,kajti gre za precej žalostne izsledke in saj veste,dokler nekdo ni obtožen,ne sme biti javno kriv, lahko posredujem moderatorju,ta pa v kolikor bo presodil, naprej..

katja

Pozdravljena katja34, sem ti poslala meil, pa očitno nimaš več enakega. Zelo rada bi govorila s teboj, če ti je ptav.
Moj meil: [email protected]

ja,email je žal že pokojni,novi pa je [email protected]

katja

najboljš, da je otrok pri mami, da jo bo ja še bolj sfentala psihično…in kakšno popotnico ima tak otrok v odraslo življenje ? izključno negativno. če bi si babica prizadevala, da reši še drugega otroka, sem prepričana, da bi se najdla družina, ki bi vzela to 3 letno punčko v svojo oskrbo. midva z možem sva že tak par, tudi moja prijateljica, bi bila pripravljena takoj prevzet odgovornost in organizirat prijetno in varno okolje za otroka.

sploh ne razumem kako se to lahko dogaja, če pa pravijo, da je več odraslih ljudi, ki si želijo posvojiti otroka, kot pa otrok…potem sploh ne bi smelo biti problem z najdenjem primerne družine.

za sociala sam drek meša…stvari je treba kr v svoje roke vzet

Socialni delavci naj končno enkrat že nehajo “drek mešat” in naj za takšne primere poskrbi socialna policija (to naj bi bili strokovnjaki, ki bi kaj vedeli tudi s področja prava, ekonomije, terapije, psihologije,..)
…sodišče naj naglo odloča kaj bo z otrokom in predvsem kako dolgo, do naslednjega preverjanja in odločanja..z otrokom pa naj se ukvarjajo usposobljeni ljudje, ki lahko poleg znanja premorejo tudi “srce”..ne tako kot sedaj, ko se otrok preda osebam, ki še zase ne morejo in ne znajo preskrbeti (beri: se preživeti), nimajo nikakršnih znanj (se izkazujejo zgolj ssposobnostjo reproduciranja) in preko takšnih otrok pridejo do izkušenj, ki jih ne morejo in ne smejo pridobivati na nobenem drugem tujem otroku.

Pozdravljeni.
Sem mama, zdravljena odvisnica in sem prebrala tale forum ter vidim, da ste spraševale kakšno pomoč nudi CSD.
Ko sem rodila je hčerka imela abstinenčno krizo. Najprej je CSD preveril kako imamo doma urejeno, če imava pripravljeno vse potrebno za dojenčka… In na podlagi tega in še drugih podatkov iz bolnišnice sva najino deklico lahko peljala domov.
Mi smo od začetka hodili vsak teden na pogovor, da so videli kako hčerkica napreduje, redno so preverjali izsledke od pediatrinje, hodili so na nenapovedane obiske, da so videli kako imamo pošlihtano doma.
Na podlagi vseh zbranih podatkov je tudi sodna izvedenka podala mnenje v zvezi s skrbjo za otroka.
Sedaj hodiva na center še dvakrat tedensko, jaz in partner pa se oba zdraviva v metadonski ambulanti ter se redno (dvakrat na teden testirava). Metadon redno tudi znižujeva, da bova v čim krajšem času zmogla tudi brez tega.
Pričela bova tudi z dalj trajajočo psihoterapijo.
V dogovoru s CSD bova najbrž že septembra hčerko tudi dala v vrtec, s pomočjo CSD bo na prednostni listi za sprejem v vrtec.
Od takrat naprej bodo tudi spremljali ali jo redno peljeva v vrtec, ali normalno poteka njen socialni razvoj, itd., itd…..
Droga res ni pogoj za kvaliteto življenja otroka, vendar to iz različnih vidikov vsak vidi drugače.
Vendar so otroci alkoholikov večkrat in bolj ogroženi ter imajo več težav pri psihosocialnem razvoju kot otroci odvisnikov.
Vendar smo tudi starši različni in nekateri postavimo otroka pred drogo, pri nekaterih pa nažalost ni tako.
Če še koga kaj zanima kar na dan z vprašanji.

New Report

Close