Najdi forum

Pozdravljeni! V enem od vaših odgovorov sem zasledila informacijo, da je carski rez bolj kot sama operacija nevaren zaradi morebitne transfuzije.(zaradi prenosa raznih nevarnih bolezni). Glede na to, da sem lansko leto imela carski rez, me skrbi, ali je bila tudi pri meni potrebna transfuzija. Povzetek iz opisa operacije: …šiv stene uterusa v eni tekoči plasti,izpiranje trebušne votline, cca 800 koagulov, šivanje…Ko je mož vprašal med.sestro, ali sem izgubila veliko krvi, je odgovorila, da nekoliko več, kot običajno. Ker sem imela tudi konizacijo, me tudi zanima, kakšni so znaki, da so se bakterije(npr.črevesne) prebile do maternice in jajčnikov?
Vnaprej hvala za odgovore in lep pozdrav.

Draga Andreja,

za transfuzijo bi gotovo izvedeli, lahko pa se še enkrat pozanimate pri svojem ginekologu oziroma v porodnišnici. Običajno v odpustnici tudi piše. Glede “črevesnih bakterij” pa ne skrbite, saj bi se morebitno vnetje hitro pokazalo še za časa bivanja v porodnišnici. Vsega pa res ne vemo in dokler to, česar ne vemo, ne boli oziroma ne povzroča konkretnih težav, se raje ne ukvarjajte z njimi, sicer lahko tudi “znorimo”. Predstavljajte si, da vas je vsakič, ko se usedete v avtomobil stah, da boste v nesreči umrli ali se hudo poškodovali. In verjetnost, da se vam bo to zgodilo je občutno večja kot ta, da ste po carskem rezu utrpeli kakšno škodo.

New Report

Close