Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Skrbi…

Skrbi…

Pred casom sem sla na pregled k endokrinologu zaradi porascenosti. Le-ta me je pregledal in rekel da je to le blaga funkcionalna androgenizacija ali taksna konstitucija. Na moje prigovarjanje mi je dal tudi pregledati kri in izvid je bil sledeci: vrednost andorgenov: prost testosteron 9,61 , DHEAS 12,3 ter androstendion 13,8. Pripis doktorja je: vse vrednosti so blago zvisane, kar potrjuje tudi prejsnji izvid( osebni pregled ).

Nihče mi ne zna razloziti kaj te vrednosti pomenijo. Vsi mi samo pravijo no pa imas. Ker ste tudi vi zenska in veste kako se bojimo porascenosti, mi prosim svetujte kaj te vrednosti pomenijo.

Od kar vem za te vrednosti, se mi zdi da sem poraščena povsod; po obrazu , bradi. Povsod zaznam majhne dlake in ne vem vec ali je to noramalno.
Ko sem zacela delati na tem, da bi zanosila mi je moja ginekologinja rekla, da ko bom noseca in bo telo proizvajalo vec zenskega hormona, se bo ta visina blage zvisanosti gotovo uravnala in ni nobene moznosti, da bi se poraščenost povečala. Kajti nikoli nisem imela nobenih znakov hormonskih tezav ( mensturacija je redan 28 dni, nobenih odvečnih mozoljev, glas je normalen, mascevej se mi ne nabira po moskem tipu…)

Torej kaj menite vi, se bo to ravnovesje uravnalo v nosecnosti ali se morda lahko zadeva poslabsa.

Darja

SE OPRAVICUJEM TA PROBLEM NI BIL NAMENJEN V TA FORUM.LAHKO PA MI KAKSNA ZENSKA POVE SVOJE MNENJE ALI KAJ JE ONA NAREDILA V TEM PRIMERU.

HVALA VAM IN SE OPRAVIČUJEM.

DARJA

New Report

Close