Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Skrbi

Skrbi

Pozdravljeni.

Imam hčero staro 15 mesecev. Hitro po rojstvu se ji je na čelu napravil “grebenček”, zato smo bili napoteni k nevrokirurgu, kjer so ugotovili, da metopični šiv je zaprt, ampak da ni problem, ker se le-ta tako ali tako zapre dokaj hitro, vsi drugi normalno odprti. Nato smi bili na kontroli slab mesec nazaj pri dr.Spazzapanu, ki je ugotovil, da gre za blago obliko trigonocefalije, ki pa ni za operacijo. Zagotovil je tudi, da tako blaga oblika nikakor nima vpliva na možgane. Jaz pa sem naredila veliko napako- Google, skupine na družabnih omrežjih in še kaj. In sem se nekako ustrašila tega zvišanega znotraj-lobanjskega tlaka. In začela povsod iskati kako bi se tole lahko kazalo. V glavnem, naša mala se včasih ponoči zbudi v kričečem joku, neutolažljivem, traja, dokler ji ne dam nekaj proti bolečinam,potem se umiri in zaspi. Obenem se drgne ob mene z obrazom, s čelom, prav tako tudi v odejo, vzglavnik… To me vedno prestraši, ker sem nekje brala, da se tako kaže tak pritisk v glavi. Izraščajo ji pa štirice, prstke ima ves čas v ustih, tudi slini se včasih. Kakšni bi dejansko lahko bili znaki tega intrakranialnega tlaka? Počasi pričakujemo novega člana družine, tako da se zavedam, da se nekako pa bo treba umiriti. Pa ne da ne bi zaupala zdravnikom, preprosto sem šla predaleč s tem dr. Googlom.

Če vas tako skrbi in nočni jok traja več tzednov in se ne umiri, bi kontrola pri nevrokirurgu pomirila vedenje.-

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close