skrbi
Spoštovani!
Sicer sem se že naročila na samoplačniški ginekološki pregled-2.6.(prišla bom prej na vrsto kot pri svoji ginekologinji), ker sem precej zaskrbljena, pa se oglašam tudi vam.
V februarju sem imela lasersko vaporizacijo. Približno od takrat se mi pojavljajo bolečine v predelu spolovila. V začetku so se pojavljale v dimeljskih bezgavkah, ginekologinja je rekla da je to normalno in povezano s posegom. Sedaj pa vedno pogosteje čutim neke čudne bolečine, kot nek pritisk okoli vhoda v nožnico. Strah me je da gre za kaj resnega, morebitno rakavo obolenje?
Zanima me ali sem sploh naredila prav da sem se naročila h ginekologu. Ali bi morda morala iskati pomoč pri splošni zdravnici.
Ker sem imela pred kratkim sistematski pregled za službo me zanima, ali bi se znaki kakega rakavega obolenja lahko aznali na krvi ali urinu?
Ali naj poiščem pomoč na ginekološki urgenci. Res me skrbi, da bi morala iti že prej do zdravnika. Kaj pa če vsak teden šteje?
Zahvaljujem se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljam!
Pozdravljeni!
Ginekolog je pravi naslov in kar se tega tiče ste ravnali prav, je pa res da na vašega zdravnika načeloma ni posebnega čakanja in bi vam morda pregnal dobršen del strahov. Bolečine, ki jih imate, so seveda vredne pregleda, nikakor pa ni rak prva misel ob njih. Poleg tega sklepam, da ste bili pri ginekologu korektno pregledani pred kratkim in da ni bilo sprememb, kakršnih vas je strah (ki so na vhodu v nožnico vidne).
Po preiskavah krvi in urina ob sistematskih pregledih pa se ne da vedeti, če imate rakavo obolenje ali ne.
Datum, ko ste naročeni, se mi ne zdi prepozen in tudi na splošno se mi zdi, da je glede na opisane težave vaš strah pretiran. Ne zdi se mi nemogoče, da je strah vsaj poslabšal te čudne tiščoče občutke.
Upam, da boste danes spali bolje 🙂
Lep pozdrav!