Najdi forum

Spoštovani!

Imam sina starega osem mesecev, pri sedmih mesecih je občasno odkimaval z glavico(bil je vedno pri zavesti), zato sva bila napotena v nevrološko ambulanto, kjer naj bi opravili EEG, pa je nevrologinja menila(ko je videla kako odkimava), da to ni potrebno. Nekoliko pa je bil trd v nogicah in še ni sedel(pri točno sedmih mesecih). Ima tudi nekoliko nižji mišični tonus. Ko mu je ponujala igračko, je ni “najlepše prijel”.
Sedeti brez opore je začel pri sedmih in pol, drugače pa se lepo razvija.
Zdravnica ni omenila ničesar o možni CP, jaz pa sem brala in brala….in več ko berem, slabše je. Ali je možno, da bi imel sin CP, kako naj to opazim?? Naj povem, da z glavico ne odkimava več (to je bilo za kakšnih 14 dni) in tudi v nogah ni trd, igračke pa lepo prijemlje in se z njimi igra.
Tudi starejši sin, ki je star tri leta ima nekoliko nižji mišični tonus, sedeti je začel pri osmih mesecih, plaziti se pri 9-10, hoditi pa šele pri 15-16 mesecih, je zdrav nadobudnež. Torej kaj porečete ali so moje skrbi odveč, saj mož pravi, da pretiravam!???

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor!

Gospa, strokovnjake po pregledu vprašajte kar vas zanima.

Če so vam odsvetovali EEG, so morali povedati zakaj ?

V primeru pomislekov o vašem otroku, se naročite pri ortopedu ali obiščite kako nevrofizioterapevtko (lahko tudi privat ) in precej več vam bo jasno.

Vprašajte in ko dobite odgovor, se pozanimajte tudi kako zdaj maprej.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Če vas skrbi zato, ker pri otroku opažate kaj od tistega, kar ste prebrali ali slišali v povezavi z opozorilnimi znaki (pri nas na Zvezi Sonček imamo temu namenjeno posebno zloženko z opisom teh znakov), prosite otrokovo pediatrinjo, da Vas napoti v razvojno ambulanto (npr. k dr. Zavrlovi v ZD Moste Polje), kjer Vam bodo dali po pregledu otroka več informacij in Vas napotili v obravnavo, če bo kako odstopanje od običajnega razvoja (tudi k fizioterapevtu).

Tako boste umirili Vaše bojazni in sebi dokazali, da ste naredili vse, kar v tem trenutku lahko storite. In to je edina Vaša odgovornost. Pa mož naj gre z Vami, da bosta povedala vsak svoje opažanje otrokovega razvoja.

Srečno.

Marija Božič

New Report

Close