Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Skrb za svoje ostarele starše

Skrb za svoje ostarele starše

Nekateri nismo imeli dobrih staršev. Jaz sem bila večkrat fajn tepena, lačna, mati me je ven zapirala, sosedje so vse videli, vendar pred 35 leti nihče socialne ni klical zaradi takšnih reči.
Če bi jaz hotela biti zdaj ista do svoje matere, bi jo morala zadnjih 20 let vsak dan stradati, žaliti, pretepati in ven zapirati.
Pol dopusta zapravim, ko mater po zd. domovih vozim, od mene se pričakuje, da ji bom pomagala, ji kuhala, skrbela zanjo,…
Tisti dan, ko sem 18 dopolnila, me je čakal kovček, pa lep pozdrav. Takrat sem bila v srednji šoli. Pojma nisem imela kam naj grem.
Očeta nikoli v življenju nisem videla.
Svoje matere se niti dotakniti ne morem. Ampak od mene se pa pričakuje, da bom skrbela zanjo????
Je pa tako: če bi bilo materi vsaj malo žal za vse, kar mi je prizadejala, bi ji oprostila (pozabila pač ne).
Vendar je z leti še bolj hudobna, če bi mogla, bi me udarila, pa si ne upa, ker me potem ne bi več videla.
Še ne dolgo nazaj je izjavila, da kako ji je žal, da me ni ubila.
Itd., itd.,…
Ampak ja, edinka sem, moja mati je. Samo zaradi vesti, samo zaradi tega, ker je stara, ji pomagam.
Ker se mi smili.
Tisti, ki ste imeli čudovite starše pa nikar ne komentirajte, ker ne veste, pojma nimate, kako je biti neljubljen, pretepen, lačen, umazan vsak dan. Nisem imela ne očeta, in ne mame-boljše, da je ne bi bilo. Celo knjigo bi lahko napisala o tem, kaj sem doživljala kot dekle. Kako je elektriko izklapljala, kako nisem imela vložkov, ko sem imela menstruacijo. Ne mila, ne šampona. V dom ostarelih sem hodila po hrano, vedno so mi dali jesti, nikoli pa me ni nihče vprašal, kdo sem, zakaj hodim tja jesti. V šoli nisem imela zvezkov. Nisem šla na izlete, ne na valeto, ne na maturo. V šoli sem kazala kolobarje, ki sem jih imela na hrbtu od klofarja. Pa nikoli nihče ni obvestil socialne. Kako mi je leta govorila, da sem grda. Da prodajalke v trgovini govorijo, da kako sem grda. Niti ven si nisem upala, tako me je bilo sram. Si predstavljate, kaj mi je delala?
In jaz sem dolžna zanjo skrbeti. ?? Očitno.

Prepis nepremičnin ima osnovo z namenom škodovanja, sledi torej izpodbijanje takšnega ravnanja, ki bo skrbnika postavilo v ekonomsko stisko, to pa je namerno ustvaril s prepisi. V zakonu o socialnem skrbstvu je zapisano, da morajo potomci skrbeti za onemogle prednike. Preverite, najnovejše verzije nisem bral.

New Report

Close