Skrb – bulice, rahla bolečina pod rebri
Pozdravljeni,
na levi strani (boku) nekaj cm pod rebri imam bulico premera nekje 1,5 cm, prav tako imam otipljive bulice, bule tudi v predelu križa tik nad trtico. Ob dotiku me ne bolijo, imam občutek, kot da jih lahko premikam.Pred 4 leti sem bil zato pri osebni zdravnici, je rekla, da gre za lipome, čeprav me ni nič pregledala s posebnimi preiskavami, le pokazal sem ji jih. Te bulice imam že desetletje ali celo več in nimam občutka da bi rasle (v 4 letih bi pa tudi opazil, da so se povečale občutno, ampak se niso). Včasih se mi zdi, da me leva stran pod rebri malce boli (recimo lahko nekaj dni), potem je pa cel teden lahko neboleče. Diham normalno,potim ponoči se ne, počutim se v redu. To se mi je začelo dogaja v zadnjem mesecu dni.
V tem tednu imam zdravniški pregled na medicini dela, odločil pa sem se tudi, da bom obiskal osebno zdravnico in jo prosil za napotnico k pulmologu (skrbi me, da je kaj zelo resnega). Sem bil pa pred 7 leti tudi pri pulmologu in je bilo vse ok, češ kaj hodim, saj sem zdrav. Kaj menite vi?
prijeten dan, tomaž.
Tomaž, če imaš te bulice že toliko časa, potem verjetno niso nevarne. Ampak vseeno jih spet pokžali zdravniku. Saj jih verjetno lahko punktirajo, da bi morda končno ugotovili, zakaj gre. Vprašaj zdravnika, če te lahko pošlje morda na punkcijo.
Pozdrav,