skopuh?
caw!
kaj pravte na to, da se fant noce z mano pogovarjati po gsmju predolgo, da fulllll spara z bencinom k me kam pelje, ko sva zacela pa sm si mogla sama kino placat. no sej sicer je hotu on sam sm se js ponudla – ker se mi zdi to pac vljudno in je kr reku ok! nc pregovarjanja sam ok! kaj si mislite o tem!
drugace sva kar dolgo skupaj( 4 leta ) sem ze navajena le kdaj me razkuri, ko mu niti do konca nemorem necesa povedati po gsmju ker rece poklici me ti ali pa prekine!!! drugace ima narocnino!
pa se to morm povedat da pr njih ni kes niti najmanjsi problem!!! lih obratno!
pred tem sem imela fanta, ki me je stalno vozil okoli, no res da je imel ~e svojo sluzbo, klical na zacetku tudi po 1 uro! pa nisem nikakrsna kes picka!!! niti ga nocem primerjati z bivsim, ampak cudno mi je ker js bi njemu lahko kupila vse!!! meni ni denar problem, samo da ga slisim ali vidim, ali da ga kam peljem ( kosilo, pocitnice ). zanga mi ni tezko dajat kesa!!! ker mi fulll pomeni. sm razmisljala da je zato ker mu ne pomenim toliko, kaj vi mislite! saj vem da se ljubezni ne izkazuje z denarjem, samo vseeno naj ti nebi bilo tezko poklicati ljubljeno osebo na gsm!?!?!
Valerija,
kaj ko bi se vidva najprej na 4 očipogovorila o tem, kar sprašuješ nas? Bo imela debata veliko večji učinek. Vprašaj ga zakaj je tako.
Primož
glej dolgoročno na te stvari. Po eni strani mu dam prav – zakaj diskutirati ure in ure po gsm-u, po drugi strani pa mal bi lahk popustil. Edino tako si bosta kdaj kaj prišparala in kaj imela. Poslušaj Primoža in se najprej pogovori z njim – in če si 4 leta zdržala brez pripomb – mu je to samoumevno.
Lp
jah ne vem kaj ima tvoj fant v glavi..pa že 4 leta sta skupej,pa se nista mogla o tem pogovorit?
Jaz vem,da sva midva že od vsega začetka vse razpolavljala.Enkrat sem plačala jaz,drugič on.Slišiva se vsak dan med tednom ko se ne vidiva in to po stacionarnem tel.,ker je btw zlo ceneje.No,in potem so mu starši začeli morit,da je preveč tel.in mi je pač povedal in sva se manj pogovarjala po tel.
Oddaljena sva cca30km in se vidiva samo za vikend,tud jst še nimam avta in ko bi ti vedela kolk se jst presekiram,ker se počutim nekako nelagodno,ko mora on zmeraj k meni,pome….ne vem…in potem mislim da mu je odveč in take stvari,čeprav on tega ni nikoli rekel.
Mislim,da bi se blo pri vsaki taki stvari potrebno pogovorit,sej sama to tud težko prakticiram,ampak tko je
Uh, take stvari se pa človeku začnejo “mal zamal zdet”, ne? Kot prvo, povej mu vse, kar si povedala nam(če mu še nisi), potem pa začni uvajati ukrepe.
Jaz svojemu fantu dajem nekaj denarja za bencin, res pa je, da me vozi naokoli kot belega medveda in to brez pripomb. Denar deliva tudi na vseh ostalih področjih približno enako. Tisti, ki je pri denarju pač za čas dokler ga drugi nima, krije večino skupnih stroškov (bencin, hrana,…).
Predstavljam si, da se moraš s slabim občutkom vsesti v njegov avto, če zraven že veš, da premišljuje koliko ga bo ta vožnja koštala. Zdi se mi kot da ga ti razvajaš s kakšnimi malenkostmi, nikoli ti ni težko zanj ali vajine skupne trenutke zapraviti kaj denarja in on se je tega lepo privadil, zraven pa navadil še tebe, da je logično, da njegov denar takšnim stvarem ni namenjen.
Vsi moški so v osnovi takšni, da pričakujejo veliko, dati pa so pripravljeni bolj malo (se opravičujem vsem moškim, ki niso takšni), v njihovi naravi je pač najprej poskrbeti za svojo rit in živeti v prepričanju “vsi zame in jaz zase”.
Upam, da ti bo uspelo spremeniti tvojega skopuha. Saj se da, tudi mojemu je šele kasneje kliknilo-s par ukrepi.
lp
Sem poznala en par (sem zato, ker že dolgo več nista skupaj), ki je v gostilni plačeval vsak svojo pijačo zase. Če si je moral sam plačati pijačo (če ni imela ona dovolj denarja) je ponavadi pil juice z vodo ali kavo, če pa je ona plačala za oba pa je pil kaj dražjega. Punca brez službe je cenkala starše, da so ji dali denar za bencin, kino, večerjo,… da jo je potem on lahko (z “njenim ” denarjem) peljal ven. On pa zaposlen v podjetju, ki je najbolj uspešno daleč naokrog (temu primerne so tudi plače zaposlenih). Aja, pa preden je vstopila v njegov avto, ko je prišel ponjo, si je morala obrisati čevlje.
Na koncu pa mislim, da se je končalo tako, da je on njo pustil zaradi druge.
Če te zadeva ne moti, potem molči, če pa te moti (kar si tudi v postu omenila), pa pomaga samo pogovor na 4 oči. Mogoče pa se kaj spremeni.
Da po pravici povedam sem do nedavnega tudi jaz tak postal, le da jaz to delam po principu korenček-palica, ko ugrizne v korenček pokažem tudi svojo skopušno stran. Tak sem pa postal zaradi tega ker sem počutil kot osel, ko sem plačeval pijače, kina, prevoze, kakšne oblekce samo da bo draga zadovoljna, ker nekaterim je pač samoumevno da to mora moški narediti. Danes so ženske večinoma finančno neodvisne, samostojne, delajo po študentskih servisih kot kelnarce, skratka do denarja ni tako težko priti samo če nisi len. Par si lahko deli vse na pol kar se tiče finančnih zadev, kar je tudi pravilno da ne pride do kasnejših očitanj.
Ker nismo slišali njegovi plati, je težko kaj pametnega svetovat. Dokaz je debata od “zmedenega”. Ko se je oglasila njegova punca, ki pravi da sploh ni tako nedložen in da ni vse res kar je napisal. To bi morali upoštevati pri vseh debatah, saj vsak, ki pride sam s problemom, hoče izpast kar se da nedložen. Imam pa samo eno vprašanje. Če njemu ni do dolgih pogovorov po gsm-u (by the way, tudi meni ni, ker menim da telefon pač ni za blebetanje), tebi pa se ni problem dolgo pogovrjat, zakaj ga potem ti ne pokličeš, ko ti je do pogovora. Tako bi bil problem rešen. Zgleda, da si ena tistih, ki pričakuje, da bo moški brez ugovora plačal vse za žensko. Če on plačuje bencin in te vozi naokrog, verjetno tudi avto vzdržuje. To niso mali stroški. Zakaj si ne delita stroškov?