Najdi forum

Skolioza v odrasli dobi

Lepo pozdravljeni!

Kot osnovnošolki so mi proti koncu OŠ odkrili skoliozo, sem bila hospitalizirana v Valdoltri-toliko, da sem se naučila vaj in sem tam imela vse preiskave. Nekaj let sem nosila tudi steznik, tisti “po meri”, železni, ki mi je ogromno pomagal, čeprav je bila moja rast zaključena in zaradi izboljšanja so zdravniki rekli, da operacija ni potrebna. Ampak, da bom imela tam pri polnoletnosti in kasneje zelo težave. S športom sem poskušala težave miriti, kaj dosti me ni bolelo, moram priznati. So se mi pa v tisti dobi začele pojavljati težave z želodcem, čeprav nevem ali je to kaj povezano…
No, sedaj sem stara malo nad 30, imam majhno punčko in jo pač občasno nosim…in se gledam v ogledalu in tudi vidim, da se mi je drža zelo, zelo poslabšala, velikokrat me peče točno tam v hrbtenici, kjer je ukrivljena…če to traja nekaj dni, me začne še boleti spodnji, medenični del hrbtenice… lahko kaj sama storim?? Imam sedeče delo in to me tudi rahlo ubija. Poskušam čim več hoditi, kolesariti, telovaditi, ampak bolečine so vseskozi prisotne. Tudi drža je katastrofalna.
Hvala za vsak nasvet!! Lep pozdrav!!

Pozdravljeni,

vsekakor nosečnost in poporodno stanje sprememni celoten gibalni stereotip, lahko nastopijo težave že prej nastalih sprememb ali pa se pojavijo nove. Vaje, pilates in druge aktivnosti krepijo mišice in dajejo dodatno oporo hrbtenici, vendar delujejo zgoj v fazi preventive. V primeru težav; napačne drže, bolečinskih občutkov ipd. je za izboljšanje stanja potrebno strokovno zdravljenje. Sprva je potrebno odpraviti bolečine, posledično pa se bo popravila tudi drža.

S tehnikami maualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Za bolj natančen nasvet pa bi morali opraviti klinični pregled. V kolikor se odločite za zdravljenje pri nas, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,

vsekakor nosečnost in poporodno stanje sprememni celoten gibalni stereotip, lahko nastopijo težave že prej nastalih sprememb ali pa se pojavijo nove. Vaje, pilates in druge aktivnosti krepijo mišice in dajejo dodatno oporo hrbtenici, vendar delujejo zgoj v fazi preventive. V primeru težav; napačne drže, bolečinskih občutkov ipd. je za izboljšanje stanja potrebno strokovno zdravljenje. Sprva je potrebno odpraviti bolečine, posledično pa se bo popravila tudi drža.

S tehnikami maualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Za bolj natančen nasvet pa bi morali opraviti klinični pregled. V kolikor se odločite za zdravljenje pri nas, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Lep pozdrav.

Star sem 22 let, pred kratkim sem imel slikanje pljuč pri katerem so mi diagnosticirali skoliozo prsnega koša. Dobil sem napotnico za fizioterapevta kjer so mi pokazali vaje katere vsakodnevno izvajam doma (Blauntove) . Občasno se mi pojavlja bolečina v tistem delu prsnega koša ki je v predklonu v ogledalu višji kot drugi za eno dlan. Zanima me ali lahko taka skolioza napreduje ali ne?

In še to ali lahko deformacijo na kakšen način izboljašam ter kako?

Lep dan še naprej.

Pozdravljeni,

kot prvo je potrebno ločiti med t.i. protibolečinsko skoliozo, pri kateri pride do ukrivljenosti zaradi bolečinskih občutkov kot posledica sprememb v hrbtenici in otroško skoliozo. Pri prvi se bo ukrivljenost zmanjšala oziroma “popravila”, ko bo odpravljen vzrok, sprememba, ki povzroča bolečine. V primeru otroške skolioze stanja pri 22 letih ni mogoče popraviti, se pa le-to llahko uspešno simptomatsko zdravi. V obeh primerih se s tehnikami manualne medicine lahko uspešno pomaga.

Lep pozdrav,

New Report

Close