Najdi forum

skolioza in hondroza

Pozdravljeni!

Stara sem 37 let in mamica 4 otrok. Že dalj časa me boli na desni strani ledvenega dela, čudna bolečina (trganje, mravljinčenje) pa sega v desno nogo (do kazalca in sredinca – ki ju rahlo vleče navzgor), pa tudi občasno v desno roko.
Pred cca. pol leta sem imela hud padec na trtico in zg. desno stran medenice. Takoj nisem šla zaradi tega k zdravniku. Sedaj pa je dober mesec ali dva stanje vse slabše. Na desni strani v ledvenem predelu me boli tako podnevi kot ponoči. Tudi v desni nogi imam občutek nemoči, čutim rahlo slabino skozi cel dan,….
Šla sem k zdravnici, poslala me je na RTG in tu so izvidi:
Dekstrokonveksna skolioza ledvene hrbtenice.
l,v.hondroza L5-S1.
V ostalem je skelet ledvene hrbtenice strukturno in morfološko v mejah normalnega.

Ker sem že čisto obupana, vas prosim za razlago izvida in kakšne so možnosti…..

Hvala in LP,
Pikica

Pozdravljeni,

RTG izvid ne kaže resnih sprememb, vendar ni nujno, da le-te ne pozročajo močnih, nevdržnih bolečinskih občutkov. Glede opis vaših simptomov, kam se seli bolečina, predvidevam, da gre za draženje korenine živca v prostoru L5.

Predvidevam, da se do sedaj za omenjene težave še niste zdravili, zato je obupanost povsem odveč. S strokovno pomočjo vam lahko namreč uspešno pomagamo. Primerne so različne oblike fizioterapija, tudi manualna medicina.

V kolikor se odločite za pregled v eni od naših ordinacij, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Hvala za odgovor.
Res se za omenjene težave nisem še zdravila, saj sploh ne vem, od kod izvira bolečina. Ne bi rada jedla protibolečinske tablete kar tako, saj z njimi ne bom odpravila vzroka.
Rada bi opisala bolečino bolj natančno. Sploh ne vem, če je to ledveni del, mislim da je bolečina locirana nekje na sredini medenice, torej nižje od ledvenega dela. Boli me pa ob določenih gibih (če se zravnam nazaj in potisnem zadnjico nazaj, ob prepogibu, ko se vstanem po daljšem sedenju,…). Pa seveda v nogi je vedno čuden občutek (mravljinčenje, topa bolečina po celi nogi, kazalec in sredinec sta napeta,…., podobno se dogaja tudi v roki). To vse se dogaja samo na desni strani.
Kaj pa bi lahko dražilo živec v prostoru L5, kot ste omenili?

LP, Pikica

Pozdravljeni,

ponovno gre za znake, si ustvarjajo sum na draženje korenine L5- Draženje povzroča zožitev medvretenčnega prostora, v vašem primeru je zatorej potrebno zmanjšati oteklino živca in prekiniti to “povezavo”, ki povzroča skupek vaših težav. Sumim na t.i. lumboishialgijo L5, vendar kot že predhodno rečeno, bolj natančno vam lahko svetujemo le na podlagi klinične slike.

V kolikor se odločite za pregled pri nas, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close