skolioza in bolečine
Prosim za vaše mnenje.
Že več let imam bolečine v srednjem in zgornjem delu hrbta. Slikali so mi hrbtenico in ugotovili rahlo skolizo na C6-C7.
Zdravnica temu ni posvetila posebne pozornosti oziroma je rekla, da to ni skoraj nič.
Za računalnikom delam že 20 let in zadnje čase imam precej stresov. Bolečine ob lopaticah pa so tako hude, da imam občutek, da mi bo zlomilo hrbet. Hkrati čutim tudi nekakšno tresenje v mišici, ki me trenutno boli ali kot bi me skozi mišico stresla elektrika. Nikoli se ne smem naglo obrniti, ker mi potem v mišici kar “vrta”. (naj povem, da me nikoli ne bolijo hkrati, enkrat ena, drugič druga) Ponoči mi zaspijo roke od zapestja navzdol, včasih je prav nadležno. Rečem lahko, da ne mine ura, da me ne bi bolela katera od mišic v hrbtu.
Rada bi vedela, kaj menite o tem in ali mi lahko kaj pomagate.
LP, Izabela
Vzrok vaših težav je vsekakor v vratnem delu hrbtenice, kar je možno z manualno terapijo odpraviti. Morda gre v segmentu C6-C7 bolj za osteohondrozo, zaradi česar je razdražen živec v tem predelu, kar kažejo občutki “tresenja elektrike”. Običajno je ta del vratne hrbtenice najbolj prizadet, od tu C6 gre tudi živec mišic med lopaticami.
Če se boste odločili za pregled, s seboj vsekakor prinesite slike.
Lep pozdrav,