Najdi forum

ga. Barbara Punkart,

glede da skolioza ne boli… zakaj potem kadar prides v Valdoltro na pregled k ortopedu te vprasa: Kje vas boli… bo to pod lopatico? ipd vas bolijo stopala vas boli rama vas boli prsni del, vas boli vrat… ocitno je da imate premajhno statistiko o simptomih da podajate taksna dejstva ki so popolnoma neresnicna citiram “skalioza ne boli”…

z vajami se da lepo okrepiti prsne in hrbtne misice ki ustavijo oziroma preprecujejo slabsanje skalioze, res pa je da je od stadija odvisno kako se da pomagati ljudem ki s tem problemom zivijo.

Lp Tim

Pozdravljeni Tim!

Žal se pač ne strinjam z vami…glede na izkušnje in znanje sem prepričana, da telo manjše skolioze, ki jih ni potrebno operativno zdraviti, ker stiskajo notranje organe, ne bolijo. Bolečine po mojem mnenju izhajajo iz slabe drže in ne zaradi skolioze same.

Vsakemu posamezniku, še posebej osebam, ki veliko sedijo, pa se priporoča krepitev globokih stabilizatorjev vratu, prsne in ledvene hrbtenice, saj je to trenutno edini znani način, da se preprečujejo bolečine in zdrsi diskov, ki so večinoma posledica slabe drže in/ali nenadnih hitrih/nepravilnih gibov.

Bolečine nastanejo kot posledica skolioze, kateri laiki lahko rečejo tudi slaba drža. Gre za preobremenjenost delov vretenc, kjer nastanejo degenerativne spremembe prej, kot če teh preobremenitev ni. Zato je nujno čim prej vzpostaviti pravilni položaj, katerega do 17 stopinj po Cobbu lahko obvladamo z vajami, pri večjih krivinah je potreben steznik.
Še to…Schrotova klinika ni na Dunaju ga. Purkat, ampak v Wiesbadnu, v bistvu se sploh ne imenuje več tako, ker so jo prodali. Kar se tiče terapije, sta bili Crista in Catarina Schrot res strokovnjakinji, sedaj pa se je stanje na tej kliniki močno spremenilo, skomercializiralo. Vaje po Schrotu ostajajo in so uspešne, uspešno jih izvajajo usposobljeni terapevti po vsem svetu, tudi v Sloveniji – ga. Purkat ni med njimi.
Lep pozdrav!

Pozdravljena!

Zahvaljujem se vam za posodobljene informacije o kliniki! Prepričana sem, da si kompetenten za tisto delo, ki ga opravljaš vsak dan in da nisi kompetenten za tisto delo, ki ga opravljaš parkrat letno.

New Report

Close