Najdi forum

Pri 18 letih sem dobila diagnozo skolioze. Takrat je bila moja desna noga za 0,5 cm krajša. Zdaj sem stara 27 let in je stanje slabše, saj je krajša za
2,5 cm.
Pred kratkim sem bila na enem od sejmov v Švici. Zraven vseh novosti, ki so jih prikazovali je bil tam tudi pavilijon s posebno napravo, ki je izmerila nisilnilnost moje hrbtenice. Zgledalo je tako: Sezuješ si čevlje in stopiš na napravo, ki je podobna črki L. V spodnjem delu je zgrajena iz tehnice, ki meri nosilnost teže, ki jo meri tvoja leva in desna noga. Idealno je, če je odmik čim manjši, na kar seveda vpliva tvoja hrbtenica. Pri meni pa leva noga nosi 10 kg več teže kakor desna. Moja vretenca so namreč ukrivljena. Kar v mojem primeru pomeni, da je desna noga za 2,5 cm krajša od leve. To pomeni, da so vretenca premaknjena in bi jih bilo potrebno spraviti v njihovo pravilno lego.
Sama se veliko ukvarjam z vsemi mogočimi športi in veliko fizično delam. Posledice, ki jih imam pri večjih obremenitvah so: zategnjenost mišic v desnem zgornjem delu vratu in bolečine v višini desne lopatice, mravljinci desne roke, bolečine v desnem kolku in občasno v kolenu. Bolečine so večje ob slabem vremenu in nerazgibanem telesu. tTakoj ko pričnem kakšen strečing pojenjajo.

Svojo hibo bi rada popravila, zato vas prosim za strokovno pomoč.
Zanima me kaj vse potrebujem za pregled pri vas. Ali lahko RTG hrbtenice opravim pri vas? Zanima me cena pregleda in zdravljenja!
Zahvaljujem se vam za odgovor in vam želim lep dan,

Violeta

Mislim, da je na podlagi meritve nosilnosti teže spodnjih okončin težko ocenjevati razliko dolžine nog – obstojajo dosti bolj natančne metode meritev. Ne vem kdo vam je dal diagnoo pri 18. letih za skolizo, če je bil to zdravnik, bi takrat moral ukrepati in vam dati najmanj nekaj nasvetov in vaj, da skolioza ne bi napredovala. Takrat je bil še celo čas, da bi jo odpravili, kar je kasneje dosti težje, je pa dobro zadevo zdraviti najmanj v smislu, da ne napreduje.
Na pregled pri nas lahko pridete tudi brez slik, če bo potrebno vam bom slikanje svetoval kasneje. Na pregledu bom tudi videl, kaj je vzrok vaših težav (tudi v vratnem in prsnem delu) in vam povedal kako lahko težave odpravimo.
Cen pregleda je 7.000 SIT.

Lep pozdrav,

New Report

Close