Najdi forum

skokec in čevlji

Pozdravljeni!

Imam šest mesečno hči, ki zelo rada skače, če jo držimo pod rokicam. Zelo pazim, da ne obremnjuje preveč nogic. Namravala sem ji kupiti skokca, pa me zanima kakšno je strokovno mnenje glede uporabe le tega.
Imam pa vprašanje še glede čevljev. Kdaj naj jih začne uporabljat, že zdaj ko se je začela upirati na noge, ko začne s hojo ali še kasneje. Nekje sem namreč zasledila, da nja bi se otrok naučil hoditi v nogavičkah, in da so čevlji zgolj varovalo, ko otrok hodi zunaj. Moja mama pa pravi, da naj jih začnem uporabljati čim prej.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljena Mimi!

Težko bi vam kaj svetovala, saj ne poznam skokca.

Ne vem zakaj bi bilo skakanje škodljivo, saj skakanje krepi kosti, mišice, vezi in sklepne ovojnice.

Kar se pa tiče nošnje čevljev, je moje mnenje, da je za otoka dobro, če hodi čim več časa bos, seveda tudi po neravnem terenu, saj si s tem masira stopala, stimulira točke na stopalu, ki dobro vplivajo na celo telo in razvoj otroka, razvija si občutke… Seveda ga pa ne sme zebsti v nogice (boste že sama ocenila kdaj potrebuje nogavičke in kdaj ne – v nogavičkah bolj drsi in občutki so popolnoma drugačni).

Vesel Božič!

Pozdravljeni,

imam 17 mesečnega sina, ki hodi na notri poleg teha ima noge malo na O. Sam pri hoji nima težav ko teče pa vsi mislimo da mu bo vse stran popadalo ampak je kar spreten. zdi se mi tudi da imam malo plosko nogo, ne pa čisto je pa res da ima nogo zelo široko in da morda tudi zato zgreda ploska.
Čez poletje, sploh na morju, je užival ko je bil bos sedaj pa je zopet potrebno kupiti čevlje. Spomladi je imel za zunaj supergice za notri pa mehke usnjene copate z mehkim podplatom, torej celo podobno kot če bi bil bos.
Pa me zanima ali so zanj takšni copatki primerni ali bi bilo bolje da bi mel copatke s trdim podpalotom, podobne Cicibanu? Vem da se v mehkih počuti bolje vendar mi je njegovo zdravje pač pomembnejše in mu nebi želela nogic uničiti zaradi izbire copatk.

Lep pozdrav, Sabina

Pozdravljena!

svetujem vam, da se obrnete na fizioterapevtko Tamaro Ažman, ki se ukvarja predvsem z malčki.

New Report

Close