Škofijska osnovna šola Alojzija Šuštarja
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Mi smo našega prijavili, pa sedaj ne vem, ali bo sprejet ali ne.
Kakšne kriterije imajo v tem smislu? Ali to določajo subjektivno, ali se jih premalo vpiše pa recimo to ni problem…….. No v primeru več vpisanih je verjetno važno, da je iz okolice Šentvida, ampak naš ni.
Zelo radi bi ga vpisali na to šolo, ki ima dober program. Imajo raznovrstne dodatne dejavnosti in to, da jih opravlja otrok v šoli je samo velik +.
Imeli bomo tudi informativni dan in razgovor.
Ali se šele na podlagi tega odločijo, kdo bo sprejet, ali kako to gre?
Hvala za vsako informacijo in lep pozdrav,
Monika
Pozdravljeni!
Zanimanje staršev za vpis v šolo je res veliko. Žal zaradi pomanjkanja prostora – nova šola še ni zgrajena zaradi poznega sprejetja prostorskega plana in s tem povezanega gradbenega dovoljenja – vseh otrok ne morejo sprejeti. Prednost imajo bratci in sestrice vpisanih otrok. Kraj prebivališča ni pomemben – otroci so iz ras različnih krajev (to si lahko ogledata tudi na njihovi spletni stani pod rubriko: Od kje smo?).
Razgovor je mišljen kot medsebojno spoznavanje, razumevanje pričakovanj staršev in spoznanje osnovnih načel po katerih deluje šola.
Res je, vse dodatne dejavnosti, ki jih otroci opravijo v šole nam staršen zelo olajšajo življenje.
Vse dobro in lepo pozdravljeni!
Pozdravljeni,
še informacija za koga, ki si tja želi….
Mesta so v večini že ‘zasedena’ vnaprej, ker prednostno vpišejo bratce/ sestrice otrok, ki že obiskujejo to šolo.
Tako da je premalo mest za vse želje. Tudi naš ni prišel na tistih bogih 12-15 mest, kolikor je bilo še na razpolago. Pa še ta so bila vnaprej dogovorjena, tako, da morate imeti res srečo oz. bolje VEZE, da sploh pridete notri.
Škoda, res.
lp,Karmen
Gospa Karmen,
lepo prosim, od kod vam ideja, da so bila prosta mesta dogovorjena? Pa da moraš imeti veze? Sem precej globoko v kolesju OŠAŠ in me takele neresnične navedbe precej presenetijo. To je dejansko klevetanje! Žal, niste bili izbrani, kot večina drugih, vendar to ne sme biti razlog, da takole pišete po forumu.
S spoštovanjem
Lipe,
imate prav. Saj sedaj vem, da ni konec sveta. Ampak želeli smo si vsi. Upam, da bodo tudi lahko povečali kapacitete, ne da vpišejo SAMO 50 otrok.
Seveda želje ostajajo. Bo pa imel več sreče na vpisu naprej mogoče v srednjo šolo, kjer štejejo točke.
Ne vem, nam se je zdela izredna zanimiva predstavitev, program sem pregledala že prej.
Imam tudi službo v bližini. Ne vem………pač skoda ne.
Je pa res, da je za tistih 15 preostalih prostih mest toliko zanimanja, da jih je absolutno premalo.
Meni je bilo všeč tisto pozitivno okolje tam, vzdušje, energija, ki se mi je zdela ok.
Lep pozdrav,
Karmen