Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Škodljivost plenič za enkratno uporabo

Škodljivost plenič za enkratno uporabo

Pozdravljeni

Zelo sem zaskrbljena zaradi uporabe plastičnih pleničk. Že večkrat sem namreč ugotovila med previjanjem, da ima sin po ritki in spolovilu bele granule, kar je najbrž gel, ki je “ušel” iz notranjosti pleničke. To sem odkrila že pri različnih znamkah plenic. Sinka sicer zelo pogosto in redno previjam, razen ponoči, ko trdno spi več ur skupaj.

Zanima me, če morda veste, koliko so te pleničke škodljive. Brala sem namreč, da se otrok v njih bolj pregreve kot v bombažnih, kar slabo vpliva na plodnost, prav tako pa ne vem, kako vpliva raztopljeni gel, ki verjetno prodre tudi v spolovilo in sečni kanal.

Naj pojasnim, da sem poskusila otroka zavijati tudi v bombažne hlačne pleničke, vendar ima sin zelo močna stegenca in so ga pleničke na tistem predelu precej ožulile.

Prosim za dragoceno mnenje in hvala.

Lep pozdrav.

Spoštovana Milenca,
granule, ki sicer vpijajo tekočino, se prikažejo na površini plenice samo, če je plenica zmečkana ali jo otrok toliko “znuca”, da se notranja obloga pretrga. Ali pa če je zelo močno polulan in granule ne morejo več vpijati.
Sicer si ne znam predstavljati, zakaj bi se plenica pravzaprav raztrgala in prepuščala granule. Ker tu ni nikakršnega gela, nima kaj vstopati v telo.
O tem, ali plenice za enkratno uporabo da ali ne, je bilo ogromno napisanega. Uberite srednjo pot. Če se vam ljubi prati, lahko uporabljate tudi plenice iz tkanine, sicer pa so plenice za enkratno uporabo povsem v redu in zanesljive, saj jih uporabljajo tudi na pediatrični kliniki, na dermatološkem oddelku, na alergološkem oddelku, kjer bi zagotovo vedeli, če bi bile te plenice res tako škodljive.
Nekateri pač v vsem vidijo škodljivost in prisegajo samo na lasten način življenja. In iz tega naredijo celo znanost.
Nič se preveč obremenjevati, Milenca, zaradi uporabe plenic za enkratno uporabo. Zaradi premočenja in pojava granul pa bi svetovala, da poskusite res vpojne, namenjene samo nočni uporabi (take še bolj vpijajo). Verjetno vaš sinek ponoči lula za tri.
Pa bo kmalu tudi to minilo,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close