Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Škodljive dišave in druge kemikalije

Škodljive dišave in druge kemikalije

Pozdravljeni,

glede na to, da ščitnična obolenja še dodatno zmanjšajo sposobnost razstrupljanja, bi bilo za vse obolele zelo koristno, če bi se izogibali vsem dišavam in drugim kemikalijam. Morda že zdaj čutite škodljive vplive. Če jih ne, vam priporočam, da jih vsaj za nekaj časa prenehate uporabljati in pozorno spremljate svoje počutje. Morda boste šele potem ugotovili, da vas moti marsikaj, česar prej niste mogli zaznati, ker ste bili z vsem prezasičeni. Ne nasedajte reklamam, v katerih vas prepričujejo, da mora dišati vse od toaletnega papirja naprej. Ne povedo, za kakšno ceno. Obstajajo tudi drugačne rešitve, samo iskati jih je treba.

Mene pa trenutno zanima, če bi bili pripravljeni podpreti predlog vladi (http://predlagam.vladi.si/), da prepove uporabo dišav pri delu z ljudmi v javni upravi. Ponekod je taka praksa že uveljavljena, pri nas se pa kemično občutljivemu človeku lahko zgodi, da pride k zdravniku, ki je tako močno nadišavljen, da ga spravi v hudo stisko.

V bontonih je omenjena DISKRETNA uporaba dišav. Taka so tudi priporočila v podjetjih, kjer imajo predpisan način oblačenja. Po mojih izkušnjah ima zelo veliko ljudi težave z razumevanjem tega, kaj je diskretno. Če en človek nadišavi večji prostor, to gotovo ni diskretno. Dišave so zelo osebna zadeva, en meter varnostne razdalje bi moral biti dovolj, da z lastnim okusom ne obremenjujemo drugih, celo če (še) dobro prenašajo v njih prisotne strupe. (Are You Wearing Too Much Perfume? Eau no, you don’t! Pro advice on how to deal with some stinky scent situations. By Abbie Kozolchyk http://www.realsimple.com/beauty-fashion/makeup/fragrance/too-much-perfume-00100000089230/index.html)

Lepo vas prosim, če že niste pripravljeni podpreti predloga oz. se dišavam odpovedati, bodite vsaj prizanesljivi do tistih, ki so že v težavah in bodite zmerni.

Lep dan vam želim.

Alenka

Predlog sem napisala, čaka le še na odobritev moderatorja:

http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/5008

Za obravnavo mora zbrati vsaj 13 glasov oz. mora biti števlo glasov ZA večje kot PROTI.

Razprava se zaključi 24.09.2013. Zaenkrat je stanje 10 glasov ZA in 3 PROTI. Če želite glasovati, se je treba registrirati, glasuje pa se lahko tudi z vzdevkom ali anonimno. Način se izbere ob registraciji oz. se ga lahko spremeni v profilu. Sprememba je aktivna takoj.

Vesela sem vsake podpore. Veliko se mi zdi pa že to, da se sploh začenjamo o tem pogovarjati.

Alenka, hvala za to temo. Jaz ob premočnih “dišavah” kolapsiram. Ob nekaterih pa dobim zelo hudo migreno. Do te objave sem mislila, da sem pravi hipohonder in da res več ne vem, na kaj vse bi lahko še reagirala. Očitno nisem edina. In ne ravno hipohonder. 🙂

LP.

Hipohondrija to res ni, gre za konkretne okvare procesov razstrupljanja. Vedno več ljudi mi priznava, da opaža določene težave, nič čudnega. V glavnem pa ne vedo, za kaj gre. Interesa za razširjanje takih informacij jasno ni. Preveč denarja je v igri. Dokler potrošnik ne ve, kako nepreverjeni artikli gredo na trgovske police …
Bolje se je paziti, dokler težave še niso preveč hude, ker je v kasnejših fazah vedno težje. Jaz se kar lepo ravnam po priporočilih tistih, ki so bolj občutljivi od mene. Je pa že zdaj dovolj hudo. Imam že probleme s pralnim praškom brez dišav, ki sem ga lani dobro prenašala. Obstaja sicer verjetnost, da bom rabila kaj več ščitničnih hormonov, upam, da bom kmalu dobila rezultate testov, ker me že en mesec spet zebe, prste na rokah imam čisto premrle, od sredine decembra pa opažam določeno počasno propadanje. Če je šlo kaj drugega k vragu, bo najbrž težko najti vir.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close