Skobčevka ?
@osnovnošolec
Ne vem, če se da, starše prepričati, da ti kupijo žival. Me pa zanima, kje nameravaš imeti skobčevko? V majhni kletki, kjer ptica ne bi mogla uporabljati kril? Sam sem mnenja, da ptice rabijo preletevalnice – torej dovolj velik prostor, kjer ptica lahko leta. Pa razmisli o vsaj še eni, da boš meo dve, ker skobčevke so jatne ptice.
Koliko si star? Mislim, da se s pogovorom, da rešiti problem. Za začetek se lahko vprašaš, zakaj ti ne dovolijo imeti ptice….potem lahko iščemo naprej rešitve.
Kjer je volja, tam je pot.
Živijo,mene pa zanima,doma imamo veliko skobčevk.Veliko je tudi parov,skupaj se vsi zelo razumejo.Ker bi rada dobila mladička,zelo naprošam za odgovore.Kakšno hrano bi mogla dajati paru med časom parjenja?Ko bi dobila mladička,naj raje hranjenje prepustim njunima staršema ali naj ga hranim lastnoročno.Če naj prepustim hranjenje njegovim staršem,kakšno hrano naj jima dajem,če pa lastnoročno,katera hrana bo najboljša zanj?še glede obročka,kdaj je mladiču treba natakniti obroček?In še to,koliko časa bo trajala paritev,približno?
Živijo,mene pa zanima,doma imamo veliko skobčevk.Veliko je tudi parov,skupaj se vsi zelo razumejo.Ker bi rada dobila mladička,zelo naprošam za odgovore.Kakšno hrano bi mogla dajati paru med časom parjenja?Ko bi dobila mladička,naj raje hranjenje prepustim njunima staršema ali naj ga hranim lastnoročno.Če naj prepustim hranjenje njegovim staršem,kakšno hrano naj jima dajem,če pa lastnoročno,katera hrana bo najboljša zanj?še glede obročka,kdaj je mladiču treba natakniti obroček?In še to,koliko časa bo trajala paritev,približno?
Najbolj prave odgovore ti bo dal rejec, ti pošiljam en link, pa ga povprašaj http://www.papige-slo.si/
Najprej moraš imeti vse pogoje za uspešno paritev torej dovolj veliko voliero v kateri imaš ptice, ki se med seboj razumejo, več samic kot samcev in več gnezd kot je samic. Upam, da veš kakšno mora izgledati gnezdo za papige. Ko se parki poparčkajo začnejo s dvorjenjem in naskokovanjem samic. Kdaj bo samička znesla jajšek je čisto odvisno od primera do primera. Ko samička znese prvo jajce, jih potem načeloma znese na dva dni enega. Mladiči se izvalijo po 14 dneh tudi v enakem intervalu kot so se jajca. 10 dni po tistem ko znese jajček se vidi če je oplojen. Pticam dodajaš sadje, zelenjavo in jajčno mešanico. To dodajaš tudi v času ko mladiče hranijo. Za ročno hranjenje moraš pa postati malo izkušenjejši rejec, ker različno stari mladiči dobivajo različno hrano. Mi smo nimfice, čism so se malce operile vsak dan vzeli iz gnezda, gnezdo očistili iztrebkov in jih božali in prijemali v roke ter jih tako navajali na človeka. Tudi glede obročkanja je malce težav, ker nekateri starši mladiče primejo za obroček in jih pomečejo iz gnezda, če si v društvu rejcev dobiš obročke tam. Več si preberi še v kaki od knjig